Mijn eerste vaatdoekje + patroon

Terwijl de naalden tikken en er een luisterboek aanstaat brei ik mijn eerste vaatdoekje, even een klein werkje waarbij je je hoofd leeg kunt maken.  Een simpele hobby zonder op een scherm bezig te zijn, gewoon even genieten om niet in contact te staan met de wereld.

Terwijl ik een kleurtje uitzoek om het vaatdoekje mee te breien bedenk ik welk patroon er gebruikt moet worden. Het moet simpel zijn, fijn weg te breien zonder al te veel nadenken en enkel met  twee simpele breinaalden.

Zo breide ik dit leuke fijne vaatdoekje, er volgen vast nog meer vaatdoekjes heb ik zomaar het idee!

Patroon
 • Zet 49 st op met naald 3.5 mm en een garen van 100 procent katoen.
 • Brei vervolgens 3 ribbels, 1 ribbel is heen en weer recht breien.
 • Begin hierna aan het patroon:
  • 1. 3 R,( 1 R, 2 Av ) tot de laatste 3 st, 3 R
  • 2. 3 R (1 Av, 2 R) tot de laatste 3 st, 3 R
  • 4 alle steken R
  • 5. 3 R, 43 Av, 3 R
  • Herhaal dit tot ca 20 cm.
 • Brei 3 ribbels en kant af.

 

Comments

  • Nu ik dit getest heb kan ik je een antwoord geven, nu ligt het er aan denk ik welke garen je gebruikt. Maar mijn doekje is maar een klein beetje gekrompen bij 60 graden. Gewoon iets groter breien en dan een keer wassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2018 Our house of modesty · by MinimaDesign