Blauwe bessen taart [vegan]

Een nieuw huis betekend ook een nieuwe keuken en daardoor nieuwe bak inspiratie. Nu ben ik gewent vanuit mijn opleiding en thuis uit om altijd boter, eieren te gebruiken. Dus koken en bakken is een hele leuke uitdaging en eigenlijk lukt het wel heel erg goed zoals bij deze lekkere taart.

Blauwe bessen taart [vegan]
 
Ingredients
  • Voor de bodem
  • 120 g amandelen
  • 160 g havermout
  • 120 g olie
  • 120 g dadels
  • Voor de vulling
  • 150 g cashewnoten
  • 100 g blauwe bessen
  • 130 g suiker
  • 200 g kokosmelk
  • 200 g water
  • 2 tl agar agar
  • 300 g blauwe bessen (voor op de bodem)
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan de keukenmachine en maal het tot een fijne korrel.
  3. Verdeel over de bodem van een taartvorm van 20 cm doorsnede en bak ca. 30 minuten in de oven.
  4. Doe alle ingrediënten voor de vulling (behalve de 300 g blauwe bessen voor de bodem) in de blender en mix tot een gladde vloeistof.
  5. Voeg de vloeistof in een steelpan en breng al roerend aan de kook, de vloeistof zal dik worden.
  6. Wanneer de bodem klaar is haal uit de oven en laat even afkoelen, verdeel dan de 300 g blauwe bessen over de bodem en giet het mengsel er overheen.
  7. Plaats minimaal 4 uurtjes in de koelkast.

Bon appétit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

© 2018 Our house of modesty · by MinimaDesign