Pecannotentaart [Vegan]

Zo bakte ik nooit iets in het oude huis, simpel omdat de oven niet fijn werkte en omdat ik de inspiratie niet had. Plus niet de zin om uit te zoeken welke ingrediënten je nodig hebt om een taart zo te krijgen dat het lekker wordt zonder melk, boter en andere dierlijke producten. Het is toch ergens een kunst maar steeds meer lukt het, zo knutselde ik deze taart in elkaar vol lekkere noten en een plakkerige vulling.  Super makkelijk en snel klaar!


Pecannotentaart [Vegan]
Author: 
 
Ingredients
  • Voor de bodem
  • 120 g bloem
  • 30 g ahornsiroop
  • 30 g olie (ik gebruikte arachideolie)
  • Voor de vulling
  • 70 g amandelen
  • 150 g kokosmelk
  • 60 g agave siroop
  • 40 g suiker
  • 15 g zetmeel (aardappel)
  • 2 tl vanille extract
  • 100 g pecannoten
  • + 100 g pecannoten voor de bovenkant
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan een mixer en meng alles goed door elkaar.
  3. Verdeel over een ingevette taartvorm van 18 cm doorsnede en druk alles aan tot een stevige gladde taartbodem.
  4. Voeg voor de vulling alles behalve de pecannoten in een blender en mix het tot een glad geheel.
  5. Doe het mengsel in een steelpan samen met de 100 g pecannoten en verwarm het tot het dik wordt.
  6. Verdeel over de bodem en leg de overgebleven pecannoten op de bovenkant.
  7. Bak 30 minuten in het midden van de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

© 2018 Our house of modesty · by MinimaDesign