Mijn eerste vaatdoekje + patroon

mei 23, 2018 6 Comments

Mijn eerste vaatdoekje + patroon

mei 23, 2018 6 Comments

Terwijl de naalden tikken en er een luisterboek aanstaat brei ik mijn eerste vaatdoekje, even een klein werkje waarbij je je hoofd leeg kunt maken.  Een simpele hobby zonder op een scherm bezig te zijn, gewoon even genieten om niet in contact te staan met de wereld.

Terwijl ik een kleurtje uitzoek om het vaatdoekje mee te breien bedenk ik welk patroon er gebruikt moet worden. Het moet simpel zijn, fijn weg te breien zonder al te veel nadenken en enkel met  twee simpele breinaalden.

Zo breide ik dit leuke fijne vaatdoekje, er volgen vast nog meer vaatdoekjes heb ik zomaar het idee!

Patroon
 • Zet 49 st op met naald 3.5 mm en een garen van 100 procent katoen.
 • Brei vervolgens 3 ribbels, 1 ribbel is heen en weer recht breien.
 • Begin hierna aan het patroon:
  • 1. 3 R,( 1 R, 2 Av ) tot de laatste 3 st, 3 R
  • 2. 3 R (1 Av, 2 R) tot de laatste 3 st, 3 R
  • 4 alle steken R
  • 5. 3 R, 43 Av, 3 R
  • Herhaal dit tot ca 20 cm.
 • Brei 3 ribbels en kant af.

 

6 Comments

 • Nina Hobbysite mei 24, 2018 at 7:20 am

  Ziet er leuk uit! Werkt het ook fijn (maakt het schoon en droog)?

  • Elisa mei 24, 2018 at 6:29 pm

   Dat moeten wij nog even testen, ik denk dat je wel goed schoon maakt, maar droog? Dat wordt testen.

 • Sushy mei 25, 2018 at 10:53 am

  Ziet er mooi uit, maar is het niet lastig dat je het vaatdoekje niet op 60 graden kan wassen?

  • Elisa juni 9, 2018 at 7:12 pm

   Nu ik dit getest heb kan ik je een antwoord geven, nu ligt het er aan denk ik welke garen je gebruikt. Maar mijn doekje is maar een klein beetje gekrompen bij 60 graden. Gewoon iets groter breien en dan een keer wassen.

 • Michelle mei 31, 2018 at 6:00 pm

  Ziet er mooi uit! Hopelijk werken ze ook even fijn.

  • Elisa juni 2, 2018 at 3:42 pm

   Voor het schoonmaken werken ze juist eigenlijk fijner. Ik was hier nog al verbaast over 😉

  Leave a Reply

  About Me

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Zomerlezen juni 2019

  ×