10 producten die je dichter bij een zero waste lifestyle brengt.

mei 30, 2018 2 Comments

10 producten die je dichter bij een zero waste lifestyle brengt.

mei 30, 2018 2 Comments

Terwijl ik boodschappen doe valt het mij altijd op, zoveel groente heeft een plastic jasje, de vele soorten rietjes die je kunt kopen in allerlei kleuren staren je aan. De meeste mensen hebben wel folie, rietjes, zakjes en flesjes in de kast staan. We zijn het gewent om plastic te gebruiken en dit terwijl het inmiddels wel duidelijk is dat het slecht is voor de aarde. Langzaam probeer ik dan ook elke dag kleine stapjes te zetten een zero waste lifstyle te geraken. Met baby stapjes kom ik steeds dichter bij en vandaag deel ik dan de producten die wij zelf gebruiken.

Bijna alle producten zijn hierboven te zien, de leuke zakjes zijn inmiddels wel bekend en al helemaal de rvs rietjes die ik vaak gebruik bij mijn smoothies. Maar wat gebruik ik nog meer? Nou dat is het volgende:

Re-Sack
Deze zakjes waren het begin van mijn avontuur, het is dan ook wel een hele makkelijke verandering. Mooie zakjes die je enkel maar mee hoeft te nemen om je groente in te verpakken en dat scheelt meteen weer een hoop plastic! Ook gebruik ik één van de soorten zakjes om mijn brood te halen, niet lucht dicht maar dat hoeft ook helemaal niet als je je brood meteen invriest.

RVS Rietjes
Als het goed is heb jij ze al vaak voorbij zien komen, de rvs rietjes! Super fijn en makkelijk in gebruik. Want ja ik gebruik ze heel veel omdat ik smoothies juist lekkerder vind door een rietje…

Rvs lunchbox
Voor dat ik Rvs heb ontdekt gebruikte ik een bamboe broodtrommel. Een prachtig product alleen met mijn onhandigheid was hij ook wel zo stuk. Bamboe is minder sterk en gaat in mijn geval dus ook minder lang mee. Zo heb ik vandaag de dag een mooie Rvs lunchbox met vakjes. Hierin zit bijna al het eten voor de hele dag.

IJsvormpjes
Sinds ik zo gezond mogelijk probeer te eten en zoveel mogelijk zelf probeer te maken kwamen de lekkere ijsjes op lossen schroeven te staan. Help en ijsjes en ik horen wel echt bij elkaar. Nu vond ik het nog wel erg lastig om ijsvormpjes te vinden die vrij zijn van bpa. Vooral omdat ons meisje straks natuurlijk ook wel eens een ijsje mag krijgen en haar liever geen “pakje boter op een stokje” in haar handen stop, ben ik gaan oefenen met ijsjes maken. Als het straks zomer is zal ik vast wel wat lekkere recepten delen! Misschien wel met yoghurt of juist helemaal plantaardig.

Hout / RVS keukengerei
Dat in mijn keuken al bijna geen plastic meer te vinden is is wel duidelijk. Houten lepels, spatels en nog veel meer.

Foodhugger
Geef toe die naam is toch te grappig. Maar tot voor kort gebruikte ik deze nog niet en gebruikte ik gewoon een stukje plastic om een komkommer in te wikkelen. Of na een tijdje toch een halve citroen weg te gooien omdat hij helemaal was uitgedroogd. Nee dan moet ik bekennen dat de foodhuggers wel heel makkelijk zijn.

Rvs lekdichte beker 
Iedereen kent wel de Dopper, super populair maar ondanks ik hem nog altijd heb is hij minder stevig dan ik had gewild. Hij is van plastic en dat kan stuk, laat ik hier dus al ervaring mee hebben, dan is een Rvs beker toch wel handig. Plus ik kan in mijn beker zowel koude als warme dranken mee nemen! 

Herbruikbare knijpzakjes
Deze zijn handig als je zelf je hapje mee wil nemen en toch ligt wil reizen! Plus straks zijn ze nog handiger als ze zelf zo haar fruithapje of smoothie uit het knijpzakje kan drinken / eten.

Bamboe kinderbestek
Omdat onze dochter nog niet zelf eet heb ik een kinderbestek van bamboe, naast dat het handig is om te eten vind ze het ook nog eens geweldig speelgoed en nog fijner om op te kauwen…

Snack Bag
Als laatste de Snackbag, ook deze zijn sinds kort in huis, super schattig en ze zijn waterdicht en lucht dicht. Handig voor zelfgemaakt koekje mee te nemen of juist wat fruit. Misschien wat nootjes? Nu ik 10 uur per dag werk en een kleine pauze extra heb moet ik ook iets meer mee nemen om te eten. Dus vanaf nu vind je deze ook in mijn tas.

Deze blogpost heb ik in samenwerking met Greenjump geschreven

 

2 Comments

 • Sjoerdje juni 2, 2018 at 12:42 pm

  Leuke producten allemaal. Ik ben ook bezig langzaam de dagelijkse dingen te vervangen.
  Maar hoe doe je brood in de diepvries? Ivm zonder zak er ijs in komt… Ben benieuwd hoe je dat oplost. Wij hebben standaard broden in de diepvries

  • Elisa juni 2, 2018 at 3:39 pm

   Ik heb van die zakken van Re-Sack en dan de Voile zakken. Als je die lang koud in de vriezer doet komt er bij ons geen ijs in. Wanneer ik ze warm in de vriezer doe dan wel. Het is dus wel handig om dan koude broden mee te nemen.

  Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×