Weg uit mijn vertrouwde omgeving

juni 3, 2018 4 Comments

Weg uit mijn vertrouwde omgeving

juni 3, 2018 4 Comments

Terwijl de zon schijnt wandel ik in mijn gedachten door het water, voel ik de schelpen onder mijn voeten en het zand langs mijn tenen terug de zee in glijden. Dit jaar gingen wij op een nieuw avontuur, een nieuwe wandeling en langzaam krijgt deze wandeling meer en meer vorm. Vorig jaar kwam onze dochter en dit jaar verhuizen wij naar een nieuwe stad, een nieuwe plek en een nieuw huis.

Het bracht veel stress, maar nu na een paar weken lijkt de rust te zijn terug gekeerd. Van een appartement gaan wij naar een gezinswoning, 107 vierkante meter groot en met een zalige tuin van 80 vierkante meter. De hypotheek is goed gekeurd, manlief zijn appartement is verkocht en op 30 augustus krijgen wij de sleutel.

Een spannende tijd vol opruimen, schoonmaken en kijkers is voorbij. De wandeling gaat verder en nu mogen wij een vloer gaan uitzoeken, nadenken over de kleuren op de muren en wat voor bank moet er komen? Wat voor kast in de woonkamer en ons meisje krijgt voor het eerst haar eigen plekje. Een nieuwe tijd, een groen huis zonder gas en een tuin waar ik straks groente ga kweken.

Zelfs wordt er hard nagedacht om mijn auto te verkopen en een elektrische fiets aan te schaffen. Er worden berekeningen gemaakt over de kosten van het nieuwe leven. Opeens gaat alles qua kosten ook veranderen. Ik kan niet meer zeggen dat alles van manlief is, nee vanaf nu heb ik ook de helft van het huis op mijn naam staan. Gaat er meer salaris naar de gezamenlijke rekening en moet alles daarvandaan worden betaalt.

Ik kan niet wachten om hier te vertrekken, om niet meer de geur van sigaretten en drank te ruiken als de buurman even zijn duur open doet. Niet meer de kinderen via de galerij naar boven of beneden horen stormen. Niet één container meer in de straat maar juist echt afval scheiden en daardoor meer bewust te worden van onze voetprint. Maar ik zal het park missen en het centrum van Alkmaar op fietsafstand. De buurt die ik al kende van mijn ex, van mijn schooltijd en straks mag ik alles opnieuw gaan ontdekken.

Ik heb er zin in en neem jullie natuurlijk mee op een nieuw avontuur.

4 Comments

 • Nina Hobbysite juni 5, 2018 at 11:05 am

  Grote veranderingen. Heel veel succes

 • petra juni 5, 2018 at 11:52 am

  ..samen.. veel geluk voor de toekomst

 • Michelle juni 14, 2018 at 6:51 pm

  Fijne veranderingen! En wat super dat het appartement al zo snel verkocht is! Dan heb je daar in ieder geval geen zorgen meer van en kan je straks echt helemaal ergens anders beginnen.

  • Elisa juni 16, 2018 at 6:41 am

   Ja het was heerlijk dat dit maar 2 weken heeft geduurd in totaal.

  Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×