Het buitenleven

juni 7, 2018 No Comments

Het buitenleven

juni 7, 2018 No Comments

Terwijl het spitsuur lijkt te zijn hier in de tuin met hommels, bijen, mieren, kevers, lievenheersbeestjes en spinnen. Zitten wij in het gras even te spelen, althans wij… Ons meisje zit heerlijk in het gras te spelen en ik brei een paar toeren aan mijn nieuwe breiwerk.

Achter in mijn hoofd roept een stemmetje om een paar foto’s te maken, om deze dag vast te leggen en even weer te bloggen over het simpele en sobere leven. Terwijl de was buiten wappert genieten wij van het niks doen. Zet ik mijn kleine meisje buiten neer op haar kleed met haar speelgoedmand waardoor ze al snotterend zich vermaakt.

Opeens besef ik dat ik deze tuin over drie maanden achter mij ga laten, dat terwijl de tuin nu net in bloei komt. De bramenstruik zit vol bloemen en beginnende bramen, net als de rode bes en frambozen. De snijbonen klimmen omhoog via de stokken en de eerste drie bloemen zijn te vinden bij de tomatenplant. De hoeveelheid insecten die rond vliegen, kruipen en glibberen is verbazingwekkend.

Het is een groene tuin geworden, vol eetbare planten. Vol vogels, insecten en dat midden in de stad op 50 m2. Langzaam droom ik weg wat ik wel niet kan gaan doen met onze nieuwe tuin, een tuin van 80 m2 vol in de zon. Een tuin met heel veel stenen en onkruid tussen de tegels. Een tuin met een grote schuifdeur naar binnen en een mooie schuur voor de fietsen.

Maar voor nu geniet ik heerlijk van onze eigen tuin, nog nooit heb ik zoveel buiten gezeten sinds ik moeder ben geworden. Opeens kan ik heerlijk breien onder de parasol. Kan ik een kopje thee drinken terwijl ons kleine meisje speelt, beter vermaak is er niet.

Heb jij een groene tuin?

No Comments

Leave a Reply

About Me

About Me


Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

×