Wat geef ik mijn kind te eten?

juni 14, 2018 3 Comments

Wat geef ik mijn kind te eten?

juni 14, 2018 3 Comments

Terwijl mijn manier van eten al voor de nodige opmerkingen zorgen is natuurlijk het eetpatroon van een kind helemaal mooie aanleiding om commentaar te geven. Terwijl ik geleerd heb wat mijn lichaam nodig heeft om zonder extra hulp van medicatie goed te functioneren, probeer ik nu mijn dochter ook een gezond eetpatroon mee te geven. Makkelijk is het zeker niet, want kleintjes zijn niet altijd makkelijke eters en mijn dochter al helemaal niet.

Ik leerde dat de term “je bent wat je eet” echt van toepassing is, het menselijk lichaam is een prachtig staaltje techniek. Cellen die leren hoe ze je eten moeten verteren en wat ze wel en niet moeten opslaan begint al heel vroeg. Daarom geef ik mijn dochter ook het eten wat ze krijgt, maar wat eet ze dan eigenlijk op zo’n dag? Het wisselt erg omdat ze sommige dagen bijna haar mond niet open doet en andere dagen kijkt ze het eten van je bord.  Maar dit is ongeveer wat ze op een dag eet op dit moment:

 • 08:00 Een bakje Brinta gemaakt met 150 ml sojamelk
 • 10:30  Klein bakje fruit.
 • 12:00 Een snee brood met plantaardige margarine of warme maaltijd zonder vlees of vis.
 • 15:00 Een kleine snack zoals Ella’s kitchen Maize puffs.
 • 16:30 Warme maaltijd bijvoorbeeld couscous met groente en linzen.
 • 19:00 Een fles biologische melk 210 ml
 • 23:00 of 02:00 Een fles biologische melk 210
 • Tussendoor geven wij haar water en thee.

Ik geef mijn dochter dus geen vlees of vis, soms krijgt ze vleesvervangers en soms krijgt ze avond eten met zuivel er in verwerkt. Maar eigenlijk eet ze het meeste wat ik ook eet, zo hebben wij geen melk in huis en krijgt ze biologische sojamelk omdat wij niet anders gebruiken. Laat je mening van hoe slecht sojamelk is maar achterwegen want hier wijk ik niet van af.

Ook krijgt ze bijna alles wel biologisch, iets wat ik voor onszelf ook het liefste zou doen. Maar de portemonnee laat het nog even niet toe! Je ziet dus nog geen ijsjes, koekjes, en andere dingen. Maar natuurlijk wordt er flauw genoeg op verjaardagen een stukje taart op een vork voor haar neus gehouden door anderen… Worden de frietjes vaak opgenoemd en nog wel meer, gelukkig heeft ze dit nu nog niet al te goed door aangezien dit natuurlijk niet leuk is.

Maar dit is wat zij nu eet, hopelijk kunnen wij na de verhuizing de fles in de nacht laten vallen en gaat ze lekker doorslapen. Plus hopelijk stopt de omgeving met juist de dingen proberen te geven en opnoemen die wij liever niet geven.

Let jij ergens op bij je kleintje qua eten?

3 Comments

 • borduursaramsades juni 14, 2018 at 2:41 pm

  verlopig nog niet,
  maar als ik binnenkort mag beginnen met vaste voeding.
  dan kan ik proberen zoveel mogelijk vers te maken ivp die potjes in de winkel 😉

 • MIchelle juni 17, 2018 at 6:48 pm

  Ik merk wel, nu Eleanor langzaam naar de twee jaar gaat dat wij iets losser worden qua eten. Niet alleen met de hoeveelheden maar ook met de items die ze eet. Zo af en toe krijgt ze wat kinder chipjes, een kinder ijsje en hier en daar een koekje als wij op visite zijn. Maar thuis is het nog vooral veel fruit, groente, een rijstwafel en wat soepstengels. En gelukkig vind ze dit heerlijk.

  Thuis eet ze vegetarische, net zoals wij. Maar bij een ander gelden hun huisregels en mag Eleanor zelf pakken wat ze wil eten. Zelfs als dat betekend dat ze liever een stukje vlees naar binnen werkt..

 • Sushy juni 21, 2018 at 1:30 pm

  wat vervelend dat mensen dat doen. Grappig trouwens, wij hebben eigenlijk ook nooit melk in huis. Mijn schoonmoeder was er super verbaasd over. Ik kan zelf niet goed tegen melk en als we dan melk in huis hebben moet mijn vriend het flink doordrinken anders is het over de houdbaarheid heen. Dat vind ik veel te veel gedoe, dus ook geen melk in huis. Ik snap sowieso dat gehamer op melk (koemelk bedoel ik dan) niet zo. Steeds meer onderzoeken tonen aan dat het helemaal niet zo gezond is als wordt beweerd.

 • Leave a Reply

  About Me

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×