Ben jij daar ook mee bezig?

juli 9, 2018 1 Comment

Ben jij daar ook mee bezig?

juli 9, 2018 1 Comment

Vol verbazing kijk in naar de discussie, het gaat over de wereld groener maken en een minder grote voetafdruk per persoon achter te laten. Een man blijft herhalen dat een dag geen vlees te hebben gegeten hij een dag niet zou hebben geleefd. Een andere man begint steeds maar over CO2, waar kwam die obsessie hiervoor vandaan? Want het was toch helemaal niet zo slecht.

Ik kijk vol verbazing en eigenlijk ben ik nog het meest verbaast over de naïviteit van de mens. Hoe en veganist de rest blijft overtuigen dat ze veganist moeten worden, dat een vleeseter juist het tegenovergestelde beweerd. Dat een ander roept dat CO2 niet erg is en weer een ander dat verandering niet begint bij jezelf maar juist bij de bedrijven.

Ik denk aan het gesprek wat ik juist met manlief had gehad om bij ons nieuwe huis een regenton neer te zetten om het regenwater op te vangen voor de toekomstige moestuin bij huis. Over dat hij zo makkelijk mee gaat in het geen vlees eten en wij eigenlijk straks al een gasloos huis hebben. Over in de toekomst zonnepanelen willen en het feit dat wij nu al zo weinig water en gas verbruiken in verhouding.

Over dat wij zo weinig reizen en eigenlijk misschien één keer in de drie a vier jaar een keer vliegen, de laatste keer is al weer vier jaar geleden. Hoe wij juist kijken naar hoe wij het thuis een beetje groener, duurzamer en juist ook daardoor goedkoper kunnen maken ipv de wereld de schuld te geven. Zelfs weeg ik op dit moment af om straks mijn auto te verkopen als ik blijf werken bij het zelfde bedrijf als wat ik nu doe kan dat prima. Met het nadeel één week in de vier weken midden in de nacht naar huis moet fietsen en drie keer in de week door weer en wind een fietstocht van veertig minuten.

Juist nu de verhuizing over een maand gaat beginnen ruim ik de spullen op, zoek ik uit wat wij wel en niet gebruiken. Probeer ik mijn dochter juist met minder tevreden te laten zijn en geniet ik gewoon echt van de rust en ruimte in huis! Van planken die niet volgepakt zijn met spullen die je eigenlijk niet gebruikt.

Nee niet alles maar willen brengt zo veel rust in huis, het zorgt er voor dat ik niet meer dan drie dagen hoef te werken. Langzaam gaat er nog genoeg veranderen als wij in het nieuwe huis wonen en hopelijk worden het een groener huis en natuurlijk levensstijl dan ooit.

Doe jij iets om je voetafdruk te verminderen?

1 Comment

 • Sushy juli 10, 2018 at 3:14 pm

  Ik hoor goede initiatieven in je post. Ik heb zelf nog nooit van mijn leven gevlogen, heb geen auto, eet weleens vlees. Ik probeer ook wat groenten en fruit te laten groeien op mijn balkonnetje (zou wel graag een “echte” moestuin willen).
  Waar ik mij het meest zorgen over maak is niet het broeikaseffect, maar de verslechtering van luchtkwaliteit. Zoveel meer mensen hebben nu hooikoorts! (ik ook maar ik had het altijd al)
  Die luchtvervuiling kan nooit goed zijn voor onze gezondheid. Wat ik nooit snap is dat mensen doen alsof het hun niet aangaat, het gaat hun juist wel aan. We stoten het allemaal uit en ademen het dan weer in. Ik denk ook dat veel kanker voorkomen kan worden als we de lucht een stuk schoner hebben. Het liefst zag ik zoveel mogelijk auto’s en vliegtuigen verdwijnen. Ik snap dat het met je werk wel lastig is om als vrouw ‘s nachts alleen naar huis te fietsen. Zou ik ook niet durven eigenlijk.

 • Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×