Minimalisme | Mijn portemonnee

juli 28, 2018 3 Comments

Minimalisme | Mijn portemonnee

juli 28, 2018 3 Comments

Wordt je ook wel eens moe van jouw grote, volle portemonnee? Van al die zogenaamde bonuskaarten die je moet bewaren om punten te sparen, kortingen te krijgen of voor een ander doel? Ik was het wel zat, met een klein kind neem je al meer dan genoeg spullen mee en dan nog een mega portemonnee in de tas voelde overbodig. Maar je pasjes bij je telefoon vind ik ook niks. Ik wil immers graag zonder telefoon op pad!

Zo ging ik al mijn pasjes langs, welke moest ik mee blijven nemen en welke zou ik weg doen? Welke pasjes ik allemaal wel niet had? Nelson, Kruidvat. Ah, Hunkemöller, Vitaminestore, de creditcard, bankpasjes, Ns pas, Kentekenbewijs, Rijbewijs, Donorpas, Zorgpas voor mij en mijn dochter, Duinkaart voor noordhollandse duinreservaat, een paar spaarkaarten en nu vergeet ik vast wel iets!

Ik was het zat, zocht een kleine portemonnee met een ritje om toch altijd een paar muntjes mee te kunnen nemen voor een goed doel die je tegenkomt, een karretje in de winkel? Ik de echte nodige pasjes erin kon mee nemen en toch hij zo klein was dat hij altijd handig in je broekzak of tasje kan! Wat ik nu nog dagelijks meeneem?

 • Persoonlijke bankpas
 • Gezamenlijke bankpas
 • Ns kaart
  Ik wil altijd een bus, tram of trein zomaar kunnen pakken als ik ergens sta en zo altijd naar huis kan.
 • Kentekenbewijs
  Als alles doorgaat en ik een vaste baan krijg op fietsafstand gaat deze er ook een keer uit, want dan wil ik graag mijn auto verkopen en als gezin één auto bezitten en ik zoveel mogelijk alles op de fiets doen.
 • Rijbewijs
  Verplicht he, je kunnen legitimeren…
 • Hollands duinreservaat pas.
  Nu hebben wij helaas nog allemaal een losse pas, volgend jaar neem ik een familiepas! Althans, of het nog nodig is na de verhuizing is even afwachten maar voor nu wel. De natuurgebieden moet je anders een kaartje kopen.
 • Donorpas
  Heel belangrijk, stel je voor als het iets gebeurt. Verschrikkelijk om aan te denken maar zo weet de ander wat ze van je mogen hebben en in mijn geval mogen ze echt alles hebben. Super belangrijk om een keuze te maken als je het mij vraagt.
 • Zorgpas voor mij en mijn dochter
  Tja, zelfde als de donorpas, als er iets gebeurt is het handig dat je je papieren mee hebt. Je weet maar nooit hé!

Dit waren mijn pasjes die ik nog dagelijks meeneem, geen bonuskaarten, punten spaarkaarten of andere gekkigheid meer. Gewoon simpel de pasjes die je eigenlijk wel nodig hebt in mijn geval. De kaarten voor de winkels laat ik voort links liggen, dit stimuleert natuurlijk enkel maar de consumptiemaatschappij en altijd maar kopen kopen en zogenaamd hierdoor gelukkiger worden is natuurlijk onzin.

Welke pasjes neem jij altijd mee?

3 Comments

 • Geke juli 28, 2018 at 8:50 am

  Lijkt me op zich wel handig, zo compact. Maar voor mezelf lijkt het me niet ideaal, ik heb schrik dat ik het ergens ongemerkt zou verliezen. Daarom heb ik een grote portemonee (eigenlijk wel wat te groot naar mijn zin, de vorige die ik 16 jaar gehad was ideaal eigenlijk maar vond nergens meer een van dat formaat) en een sleutelbos met grote sleutelhanger aan. Maar wel allemaal in een kleine handtas 🙂
  Winkelkaarten heb ik ook en mogen blijven, vooral van die van The Body Shop word ik blij 🙂 vaak leuke acties. Bij de supermarkt heb ik er ook maar koop er niet extra door. Met mijn gluten- en melkvrije dieet (noodzakelijk, niet uit ‘vrije wil’) ga je toch anders winkelen dan ik ervoor deed. De bonnen van 5€ die je dan van tijd tot tijd krijgt, zijn toch meegenomen.

 • Michelle juli 30, 2018 at 8:33 pm

  Handig zeg! Ik heb ook zoveel pasjes, maar de meeste gebruik ik wel echt. Spaarkaarten die ik bijna niet laat scannen gaan er wel snel uit. Tegenwoordig kan je ook een app gebruiken om je spaarkaarten aan te vullen, misschien een leuke tip? Hoef je niet al die pasjes rond te zeulen maar kan je voor bepaalde merken/ winkels toch sparen..

 • elsa juli 30, 2018 at 10:16 pm

  Ik heb een apart hoesje voor pasjes..veel winkels waar je een pasje hebt hoeven dat niet te zien..als je iets koopt en je adresgegevens geeft zien ze op de pc dat je een pasje hebt..ik neem t hoesje alleen mee als ik echt ga shoppen..in portemonnee zit alleen bankpas ,biebpas, en id card

 • Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×