Nog altijd hout en stof!

augustus 1, 2018 3 Comments

Nog altijd hout en stof!

augustus 1, 2018 3 Comments

Terwijl ons meisje al weer langzaam naar ander half jaar tikt ging ik ook eens door haar speelgoed heen. Toen ik zwanger was besloot ik dat ik hout en stof speelgoed wilde. Geen plastic of dingen op batterijen… Nu 14 maanden later is dit nog altijd gelukt, kan ze heerlijk uren met haar blokken spelen. Is de auto kip een echte hit en sinds vandaag heb ik een houte xylofoon gekocht.

Bij die xylofoon is ze nu ook al niet weg te slaan, geeft ze de hele tijd kusjes aan haar nieuwe pop en kan ze minuten lang in één van de boeken bladeren. Het meeste speelgoed is van Plan Toys en hierdoor is het soms ook wel iets duurder. Maar het speelgoed is van duurzame materialen en is geproduceerd op een ecologisch vriendelijke manier. Het past dus wel in mijn plaatje.

Haar nieuwe pop is trouwens ook een schatje, ik had haar al een paar keer gezien en vond hem zelf zo leuk. *bloos* dat ik hem voor haar kocht. Het verbaast me eigenlijk stiekem wel hoe haar speelgoed toch nog altijd van hout, stof is en zonder batterijen. Owja dit is niet al haar speelgoed, ze heeft namelijk ook nog een hobbelpaard van hout, niet zo’n klassiek paard maar een moderne die wij hebben gehad van een collega en een houten loopfiets.

Ja kinderen houden van kleurrijk speelgoed dat is iets wat ik heb geleerd, maar dan nog kan het van hout zijn of stof. Ons meisje vermaakt zich hier prima mee en speelt wel met ander speelgoed bij de gastouder en opa en oma.

Kijk jij bewust naar wat voor speelgoed je je kindje geeft?

3 Comments

 • Geke augustus 2, 2018 at 2:42 pm

  ik heb zelf geen kinderen maar keek wel bewust naar wat we cadeau geven aan de kinderen van anderen.
  Van Plan Toys heb ik ook een paar keer iets gekocht daarvoor.

  Als dochterlief mettertijd wel om vb Lego of Playmobil zou vragen, zou je dat overwegen? Het is wel plastic natuurlijk, maar wel degelijker denk ik dan die prullaria die je vb in de A* vindt.
  Geen makkelijke dilemma’s, ook naar hoeveelheid toe, lijkt me, zeker niet als ze groter worden.

  • Elisa augustus 2, 2018 at 4:25 pm

   Of ik lego of Playmobil zou geven, geen idee. Ik sta er niet helemaal negatief tegenover aangezien ik hele fijne herinneringen er aan heb, het is geen speelgoed dat direct stuk gaat zoals het meeste plastic speelgoed. Plus ze prikkelt met dat soort speelgoed haar eigen fantasie en dat vind ik het belangrijkste.

   Maar per maand en jaar weeg ik alles af, we zullen zien hoe het er over een paar jaar uit ziet.

 • Michelle augustus 5, 2018 at 8:04 pm

  Leuk om te zien dat je nog steeds op hout/stof bent. Ik vind het zelf ook erg mooi, maar helaas vind dochterlief speelgoed van plastic ook erg leuk. Wel probeer ik wat kwalitatief speelgoed in huis te halen zoals Duplo en Zoef zoef dieren. De opstapelbare toren is wel van plastic, aangezien Bentley de houten versie kapot kauwde zou gauw hij de kans kreeg. Niet handig.. We kochten wij laatst een keukentje voor haar, van hout! Met stoffen groentes en houten pannetjes, super leuk!

 • Leave a Reply

  About Me

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×