Boodschappen doen met zo min mogelijk plastic

augustus 3, 2018 1 Comment

Boodschappen doen met zo min mogelijk plastic

augustus 3, 2018 1 Comment

De trouwe lezer weet dat ik in het verleden al vaak met het verminderen van plastic bezig ben geweest. Met streng afval scheiden en langs de bio winkel ging om mijn groente en fruit te halen. Mijn pogingen om met de seizoenen te gaan eten en de laatste tijd kwam daar nog eens veganistisch koken bij ook. Een hele hoop bij elkaar natuurlijk en sinds ik werkte en wij bezig waren het huis te verkopen liep alles in het honderd.

Nu dat de vakantie er voor mij aankomt en het mooie weer nog wel even aanhoud wil ik mij weer meer richten op het sorteren en verminderen van plastic. In het nieuwe huis wil ik wat meer bulk gaan inkopen van de droge producten zoals rijst, quinoa, noten. Ook krijgen wij een iets grotere vriezer waardoor ik meer fruit kan invriezen voor de smoothies.

Maar voor nu nam ik mijn zakjes weer mee, liep ik langs de biowinkel omdat je daar toch bijna alles zonder plastic kan kopen en in de gewone supermarkt helaas nog niet. Kocht ik veel bananen om in te vriezen. Helaas komt de margarine, ingevroren zomerfruit en kokosmelk niet zonder plastic of blik.

Genoot ik toch even van het moment dat er toch wel een stuk minder plastic in huis is gekomen, heb ik nog al trek in de lekkere smoothie die ik vanmiddag ga maken en al die blauwe smoothies die er nog aan gaan komen met die bananen. We zijn weer een beetje van start, baby stapjes weer ons leven een stapje groener te maken.

Ben jij bezig met de hoeveelheid afval jij produceert?

1 Comment

 • Geke augustus 3, 2018 at 3:30 pm

  Ik probeer het ook wel te beperken maar het is niet makkelijk vind ik.

  Sowieso neem ik steeds zelf tassen mee als ik ga winkelen, dat doe ik eigenlijk al erg lang.

  Ga vanaf nu ook proberen om voor de losse groenten, wasnetjes mee te nemen die ik dan gebruik ipv de plastic zakjes. Ik weet dat er speciale zakjes op de markt zijn maar ik vind ze nogal duur en dan zit je weer met de verzendkosten. Dus eerst maar proberen of het me lukt met de netjes.

  Alleen met de glutenvrije producten zit ik wat vast, zeker het brood zit altijd in plastic verpakt. Aangezien het bij het gewone brood ligt, geen overbodig feit, want van een kruimel word ik al ziek.
  Wel heb ik de afgelopen tijd weer zelf wat gebakken maar nu mijn boekweitmeel op is, moet ik op zoek naar ander en helaas hebben we geen biowinkel meer op fietsafstand.

  Oja, op dit moment hebben we natuurlijk ook heel veel groenten in de moestuin, dus dat is lekker makkelijk, vers en verpakkingsvrij 🙂

 • Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×