Ik koos voor…

augustus 24, 2018 7 Comments

Ik koos voor…

augustus 24, 2018 7 Comments

Terwijl het nieuws kijk zie ik weer dat het gaat over het vaccineren van kinderen, over de groeiende groep die het niet doet. Over de mogelijke gevolgen daarvan en met een klein meisje maakt dat mij eerlijk gezegd soms angstig. Want wat als ze wel ziek wordt? Het wat als speelt op en daarom besloot ik toch maar een blogje te schrijven over dit lastige onderwerp.

Toen ik zwanger was hebben wij hier in huis wel nodige gesprekken gevoerd, zomaar zonder nadenken doen wat de grote groep doet ben ik niet zo van en daarom dachten wij er toch wel even goed over na. Ik koos ervoor om mijn dochter te laten vaccineren en elke keer bij een inenting brak mijn hart, zo’n klein armpje of beentje waar zo’n griezelige naald in moet. Het oorverdovend huilen wat er op volgde maar al gelukkig al snel weer goed was omdat ze bij mama in de draagzak mocht. Ondanks dat geloof ik nog steeds dat echt echt de beste keuze was.

Niet enkel voor mijn kindje maar ook voor de kindertjes om haar heen, want wat als ik mijn kindje niet vaccineer en zij ziek wordt. Wanneer zij ziek is en dan een klein kindje besmet die nog te jong was om haar vaccinatie te krijgen terwijl haar ouders dit wel wilde? Wat dan? Ik zou niet enkel een beslissing nemen voor mijn dochter maar ook voor de kindertjes om haar heen, voor de aller kleinste.

Toen ze eenmaal naar de gastouder zou gaan moest ik aangeven over onze dochter werd gevaccineerd en dat vond ik eigenlijk heel erg fijn. Zo wist ik dat alle andere kindjes ook hun vaccins hadden gehad en dat mijn dochter geen risico bij hun zouden lopen terwijl zij nog te jong was. Nu vandaag ben ik er dan ook voor dat kinderdagverblijven zouden moeten kunnen weigeren wanneer een kindje niet is gevaccineerd. Puur omdat zo’n kindje de allerkleinste in gevaar kan brengen.

Ik besef nu door het nieuws nog meer dat ik blij ben met mijn keuze, het is geen makkelijke keuzen en toen ik voor die keuze stond kreeg ik ook mailtjes dat vaccineren niet goed zou zijn en iedereen heeft een eigen mening. Terwijl ik mij verdiepte in het wel of niet vaccineren ben ik eigenlijk geschrokken, geschrokken hoe men schrijft. Hoe hard men schrijft, hoe veel herhaling van de zelfde foto’s en teksten en hoe het allemaal toch wel een beetje op angst is gebaseerd.

Ik koos er dus voor om Wel te vaccineren, om mijn dochter en de kleine kinderen om haar heen te beschermen. En jij?

 

7 Comments

 • irma augustus 24, 2018 at 9:02 am

  mijn kinderen zijn inmiddels volwassen. ze heb en altijd alle inentingen gekregen. het was geen discussiepunt. over de vaccins is in dit land goed nagedacht en ze zijn voldoende getest. als zelfs de wetenschappers hun kinderen laten inenten…….
  beter heel even ziek, dan polio of mazelen of bof of…..

  • Sjoerdje augustus 24, 2018 at 10:53 am

   Ik ben ook van mening dat vaccineren gewoon moet. Ze geven echt niet zomaar de vaccinaties, en ze kunnen wel roepen de ziektes waarvoor ze inenten zie je bijna niet meer… Nee duuuh dat komt omdat we allemaal zijn ingeënt. Kijk naar Italië wat daar gebeurt…

   Ik ben het met jouw mening eens.

 • Liesbeth augustus 24, 2018 at 11:25 am

  Hier net zo! Mijn moeder had een buurmeisje dat kinderverlamming had opgelopen, jaren 60/70, ook door mensen wie niet vaccineerden en zij nog een baby was.

 • Maria augustus 24, 2018 at 11:25 am

  Ik ben ondertussen van mening veranderd. Mijn eerste is wel ingeënt, de 2e half en 3e niet.
  Nu gaan ze bij mij niet naar de opvang, dus weegt dat minder mee in de overweging.
  Maar ben ik na inlezen ook steeds meer overtuigd geraakt van partijdigheid van de overheid. Onderzoeken die gefinancierd zijn door medicijnfabrikanten en het tegen werken van de basis: puur voeding. Daar is namelijk niet aan te verdienen. Daarnaast zijn er juist steeds meer artsen en wetenschappers die hun kinderen niet laten inenten.
  Het staat me ook heel erg tegen een levende ziekte te spuiten in een gezond kind.
  En ik weet dat de overlijdens aan vaccins verzwegen worden, tegenover de overlijdens aan een ziekte: die worden uitvergroot.

  En nee, ik doe het niet om anderen te pesten. En het blijft een moeilijk iets. Alleen mag er in de media en overheid wel eens met meer respect gesproken worden over niet-vaccers, ze hoeven het er niet mee eens te zijn.
  Het word nu zo gebracht als een welles-nietes discussie en dat zal altijd zo blijven, maar de felheid word wel steeds meer.

 • Geke augustus 24, 2018 at 1:14 pm

  Ik heb zelf geen kinderen dus hoef de beslissing niet te maken maar ik zou anders niet twijfelen en zeker laten vaccineren.
  Mijn moeder heeft als kind polio gehad en draagt daar tot de dag van vandaag de gevolgen van mee. Net door de vaccinaties kunnen zo’n ziekten uitgeroeid worden en zorgen dat niemand nog zo’n vreselijke ziekte moet ondergaan.
  Natuurlijk is pure voeding belangrijk maar ik zie niet in hoe dat effect zou kunnen hebben op iets als poliovirussen?

 • Michelle augustus 24, 2018 at 7:56 pm

  Hierin delen wij dezelfde mening. Precies om zelfde punten kozen wij ook voor de vaccinaties.
  De kans dat een kindje ziek wordt van de prik is vele malen kleiner, dan ziek worden van zo’n vervelende ziekte. In inderdaad wat doe je je omgeving en andere ( vatbare ) kinderen en mensen aan he?
  Scholen, dagverblijven etc zouden best ongevaccineerde kindjes mogen weigeren van mij, want hoewel het een persoonlijke keuze is, heeft het ook invloed op de omgeving.

 • Borduursaramsades augustus 24, 2018 at 10:26 pm

  Hier zijn we ook alle vaccinaties aant geven, net rotarix 2de prik achter de rug gehad tijdje geleden.

 • Leave a Reply

  About Me

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Zomerlezen juni 2019

  ×