Verhuist en geen…

september 14, 2018 5 Comments

Verhuist en geen…

september 14, 2018 5 Comments

Daar sta ik dan, in de nieuwe keuken die wel een balzaal lijkt. Opeens lijkt mijn blender een heel klein apparaatje en ook zo mijn keukenmachine. Er zijn geen bovenkastjes meer en een kleine koelkast terwijl de vriezer in de kast staat.

Vol spanning wacht ik op mijn poster die nu elke dag kan binnen komen, vele kilometers heeft hij gereisd om straks bij mij in de keuken te hangen. Een mooie tekening van een varken, koe en een kip met de tekst “friends not food.” Je raad het vast al, het huishouden is weer volledig vegetarisch en zelfs zal ik geen vleeswaren meer kopen voor manlief. De eerste smoothie smaakt heerlijk in het nieuwe huis en nu ik een grotere vriezer heb staan kan ik meer fruit en groente invriezen voor de smoothies.

De kookboeken staan al weer op hun plek en een karretje voor de groente die niet in de koelkast hoeft staat al klaar. Nu? Nu gaan wij straks samen naar de biowinkel fietsen om te kijken hoe die er uit ziet, vanaf nu zal ik zes minuten fietsen voor mijn boodschappen en mocht ik wat vergeten zit er een kleine ah aan het einde van de straat. Maar ik vind het een leuke uitdaging om zo min mogelijk dierlijke producten te gaan gebruiken en wel lekker te koken!

Het kan nu met die zeeën van ruimte, een echte kleine oven in huis te hebben en een man die opeens de wens uitsprak dat ik weer ging koken zoals ik lange tijd geleden kookte. Wij zitten in ons nieuwe huis, drinken lekkere smoothies en hebben nog een hoop werk voor de boeg. Maar we zijn er en het is zalig.

 

5 Comments

 • Helma september 14, 2018 at 2:45 pm

  Veel geluk in jullie nieuwe huis

 • Evelien september 14, 2018 at 7:26 pm

  Veel woonplezier!

 • Mei Qi september 17, 2018 at 11:03 pm

  Super leuk! Veel plezier!

 • Michelle september 18, 2018 at 3:55 pm

  Altijd fijn als na een drukke verhuizing de rust weer terug keert! Geniet van de lekkere recepten en vele uurtjes kookplezier..

 • Aleida september 18, 2018 at 10:32 pm

  Oh wat klinkt dit heerlijk! Met zicht op sleutels van mijn nieuwe paleisje in november, kan ik niet wachten dit gevoel ook te hebben

 • Leave a Reply

  About Me

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Zomerlezen juni 2019

  ×