De vroege ochtend

september 25, 2018 No Comments

De vroege ochtend

september 25, 2018 No Comments

Ik gaap, de wekker laat 04:44 zien en  ik voel twee voetjes tegen mijn rug. Het is donker en buiten is het nog muis stil. Ik laat mijzelf uit bed glijden en strompel naar de badkamer, mijn ogen willen amper open en het licht is te vel. Het is vroeg, veel te vroeg maar mijn dienst begint dan ook om 06:00.

Langzaam komt het ritme weer terug in huis, ik loop naar mijn stapeltje werk kleding en doe ze aan… Zacht gesnurk komt uit de slaapkamer en terwijl ik naar beneden loop klinkt het gepiep en gekraak van de trap als een kanonskogel. Ik moet er nog aan wennen, een trap en dan nog één die geluid maakt ook. De dagen zijn lang maar voelen heel kort, in de duisternis stap ik in de auto om naar mijn werk te gaan.

Tegen de avond kom ik weer eens een keer thuis, met de werkdagen van 9 uur is het vrij intensief. Maar nog een paar dagen en dan ga ik de avond weer in. Dan gaat de wekker niet en kan ik uitslapen. Dan kan ik weer wat borduren want het handwerken ligt stil dankzij de verhuizing. De rust is verdwenen in huis aangezien ik elke dag het gevoel heb dat ik nog spullen moet opruimen.

Maar voor nu is het goed, ik eet mijn bord Brinta op en ga naar het werk. Vandaag werd ik voor het eerst wakker om dat ik trek had en niet omdat ik gepiep hoorde van mijn wekker. De dagelijkse sleur mag gouw weer intreden, de vakantie is voorbij en het echte leven gaat weer beginnen. Ergens hou ik van die sleur, van de voorspelbaarheid, het ritme.

Hou jij van ritme?
Voorspelbaarheid?

No Comments

Leave a Reply

About Me

About Me


Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

Zomerlezen juni 2019

×