Onze keuken

september 27, 2018 2 Comments

Onze keuken

september 27, 2018 2 Comments

De eerste vrije dag in het nieuwe huis was aangebroken, althans de eerste vrije dag wanneer ik alleen was met onze dochter. Het normale ritme is weer aangebroken, een ritme die er voor zorgt dat ik weer uit kan rusten, opruimen, schoonmaken en zelfs bakken.

Omdat ik elke dag toch wel een tijd in de keuken sta vond ik dat dit het eerste echte deel die ik helemaal zou inruimen en schoonmaken. Ik deelde de keuken daarom logischer in dan in het begin en plaatste wat spullen op het aanrecht omdat ik dit altijd gebruik en er ruimte genoeg is.

Zo kwamen er houten borstels in huis en geen plastic borstels meer, simpel omdat het heel fijn schoonmaakt en nog een stukje duurzamer is ook! Ook kwam er een schoteltje met een blokje zeep en een nagelborstel naast de kraan te liggen.

Omdat wij nu naar een tafelmodel koelkast zijn overgegaan heb ik wat minder ruimte en kochten wij een rijdend karretje met mandjes waar de groente en uien in kunnen liggen. Heel veel groentes hoeven namelijk helemaal niet in de koelkast en als je de kachel niet overdag om 25 graden zet kan dit ook makkelijk in de keuken staan! Plus je groentes zelf snijden blijft het fijnste omdat je groente dan ook prima een weekje mee gaat!

In de oude keuken hadden wij een plankje waar de bakjes met losse thee maar een beetje op uitgestald waren, het oogde eigenlijk best rommelig en zo hergebruikte ik dit houten bakje om de thee in te bewaren. Natuurlijk bij de waterkoker omdat dit het stukje is waar de thee wordt gemaakt.

Aan helemaal de andere kant van de keuken staan nu deze apparaten, een keukenmachine, blender en weger. De weger hoop ik snel te kunnen vervangen door één zonder batterijen omdat ik altijd ruzie heb met hem te gebruiken. Het tarreren lukt niet, de kan is weer te zwaar enz enz. Maar ik ben blij dat deze twee grote dingen een plekje hebben gekregen, want ze worden echt bijna elke dag gebruikt, vegetarisch eten van de basis is een hoop snijden, hakken en mixen.

Maar voor nu is het allemaal goed, ik kan dansen in de keuken. Heb het gevoel soms dat ik kilometers loop om bij een la te komen tijdens het koken. De keuken is dan ook drie grote stappen breed van muur tot muur. Moet wennen dat mijn dochter rond mijn benen hangt, iets wat ze vroeger niet kon doen omdat de keuken hoger was dan de woonkamer. Het inductie koken vind ik heel fijn en al helemaal met het schoonmaken. Maar het fijnste is dat ik nu een oven heb en heerlijk kan bakken en groentes kan roosteren.

Ik ben heel blij met hoe het uit heeft gepakt, vooral omdat er nu echt fijn kan koken en dat er ook zo veel hout in de keuken is binnen geslopen!

2 Comments

 • Irene september 29, 2018 at 12:00 pm

  Mooi zo al die houten dingen! Het lijkt een fijne plek om tijd te spenderen 🙂 Mijn thee wil ik ook heel graag in een mooie thee doos want die staan nu ook verstopt in een kastje. En onze groentjes gaan hier ook in een houten karretje in de keuken.

 • Michelle oktober 1, 2018 at 7:55 pm

  Een fijn plekje om creatief te koken!

 • Leave a Reply

  About Me

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Zomerlezen juni 2019

  ×