De brief van de dokter

oktober 17, 2018 5 Comments

De brief van de dokter

oktober 17, 2018 5 Comments

Terwijl ik in de auto zit kijk ik naar de brief, de brief die de dokter heeft geschreven voor de Psycholoog. Sinds een tijdje zat ik al niet goed in mijn vel, maar naar de dokter gaan was mij toch wel een brug te ver. Tot de paniekaanvallen vaker voorkwamen, tot ik geen hap meer door mijn keel kreeg of juist het tegenovergestelde. Na veel aandringen  ging ik dan toch naar de dokter.

Maar nu staar ik naar de brief, de twee termen angststoornis en eetstoornis raken mij diep en opeens voel ik de drang om te vluchten naar het strand. Bij thuis aankomst kook ik dan ook snel wat en terwijl ik na drie happen klaar was vertelde ik dat ik even naar het strand ging. Hij begreep het en voor ik het wist keek ik naar de zonsondergang, voelde ik het water en zand tussen mijn tenen.

De wind trok aan mijn haren en langzaam kwam de rust terug, het zijn maar vermoedens en eerst maar eens zien of ze worden bevestigt. Al weet ik ergens diep van binnen dat het ergens wel klopt. Nu mag ik nog zeven weken wachten tot de intake, de wachttijden zijn lang en zo zal ik de aankomende tijd vaker op het strand of in het bos zijn.

Langzaam druppelt de acceptatie binnen wanneer ik terug loop naar de auto, mijn voeten zijn koud en ze doen pijn van de schelpen die onder mijn voeten kraken. We zullen zien wat de tijd brengt, voor hier schreef ik een paar ideeën op. Of ze ook echt worden uitgeschreven, de tijd zal het leren.

“The difference between tea and your
opinion is I asked for tea.”

 

5 Comments

 • Wieke de Boer oktober 17, 2018 at 11:29 am

  Lieve Elisa ,

  Een moeilijke weg … maar één waar je in geholpen kunt worden !! Waarschijnlijk kijk je over een periode heel anders tegen alles aan , en kan je er mee omgaan !
  Fijn dat je in de natuur zoveel rust ervaart

  Sterkte in dit proces , het gaat je vast lukken !! Groeten Wieke

  • Elisa oktober 17, 2018 at 11:39 am

   Dankjewel en ik ga er zeker van uit dat het over een half jaar er heel anders uit ziet 🙂

 • Madelon oktober 17, 2018 at 2:09 pm

  Wat mooi onder woorden gebracht dit. Ik kan mij voorstellen dat zo’n bericht je raakt. Ik wens je veel succes en kracht toe met de periode die volgt!

 • Michelle oktober 17, 2018 at 7:01 pm

  Ik kan mij goed voorstellen dat je van deze uitslag even moest slikken. Ook al bevestigde het wel je eigen gevoel. Het blijft lastig om het zo zwart wit voor je te zien op papier. Hopelijk krijg je snel de goede hulp en kan je hier samen doorheen komen.

 • Deborah oktober 17, 2018 at 7:17 pm

  Wat dapper, om je verhaal te delen. Heel veel succes, de komende tijd en ondertussen lekker met je voetjes in het water staan. Laat de angst maar wegspoelen.
  Sterkte meis!

 • Leave a Reply

  About Me

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Zomerlezen juni 2019

  ×