Onze kinderkamer

november 4, 2018 3 Comments

Onze kinderkamer

november 4, 2018 3 Comments

Sinds dat wij dit huis kochten zou ons meisje voor het eerst een eigen kamer krijgen, tijdens het schilderen van het hele huis begon ik in haar slaapkamer. Maar wat voor kleuren doe je in een kinderkamer? Vooral als je helemaal niet zo van veel kleur houd…

Toen wij nog niet de sleutel hadden besloot ik toch een zachtroze te doen, maar hoe dichter bij het echte schilderwerk hoe minder ik roze wilde voor haar kamer. Ik wil geen standaard meisjes kamer en wou het hele huis eigenlijk een neutrale rustige basis geven. Zo koos ik een bruinachtige tint uit voor 1 muur, trok ik de rand expres wat hoger om het zo wat speelser te maken.

Aangezien wij geen babykamer hadden in ons vorige huis hadden wij enkel maar een ledikant om mee te nemen. Dus zo zocht ik een kast uit met bamboedeuren die echt gigantisch groot is. Een echte toekomstkast waarvan wij nu nog maar 1 kant gebruiken en nog heel veel ruimte over hebben.

Ook koos ik een commode uit, althans eigenlijk is het gewoon een ladekast en hierdoor is hij wat hoger dan een standaard commode, iets wat voor manlief heel fijn is aangezien hij lang is. Omdat ik geen standaard deurknoppen wilde kocht ik leren lusjes om zo het natuurlijke weer naar voren te laten komen.

Toen  de meubels stonden mocht er natuurlijk wel een klein beetje decoratie komen om het gezellig te maken. Geen prullaria, nee ik wilde wel kwaliteit. Zo kochten wij twee posters van een Nederlandse ontwerper en maakte mijn moeder de mobiel. Haalde wij een rond kleed en werd mijn meisje verliefd op haar knuffels, sinds ze die alpaca heeft slaapt ze ook gewoon rustig meteen in als we haar naar bed brengen. Geen uren huilen en neer leggen meer!

Ja het is echt heel mooi geworden al zeg ik het zelf, onbewust is natuur en dieren toch wel een soort thema geworden en dit is helemaal zo gegroeid. Een mooie kamer waar ze nu in kan gaan groeien en straks als ze wat ouder is ook kan spelen als ze wil.

ps. ja er staat nog een logeerbed in haar kamer, wel heel fijn als ze een slechte nacht heeft. Dan kan 1 van ons bij haar gaan liggen of juist daar gaan liggen als ze in het grote bed slaapt. Ruimte zat en straks als het niet meer nodig is gaat hij naar de logeerkamer.

3 Comments

 • Borduursaramsades november 4, 2018 at 9:26 am

  Hebben jullie heel mooi ingericht.
  Zal ze heel veel plezier en slaapgenot aan beleven

 • Sjoerdje november 4, 2018 at 9:40 am

  Hele mooie kamer. Ook lekker groot, en hele handig idee dat logeer bed. Zo kan ze toch wennen dat ze op haar kamer moet slaapen ipv jullie bed.

 • Michelle november 4, 2018 at 8:32 pm

  Een hele mooie en ruime kamer! En wie weet, misschien gebruik je het logeerbed straks wel voor de kleine meid. Maar voor nu is het inderdaad wel erg handig als je haar wil leren om op eigen kamer te blijven maar er wel bij wilt liggen.

 • Leave a Reply

  About Me

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Zomerlezen juni 2019

  ×