Moestuinieren in de achtertuin

november 8, 2018 1 Comment

Moestuinieren in de achtertuin

november 8, 2018 1 Comment

Terwijl ik meer dan een jaar geleden nog vrolijk in de volkstuin zat of bezig was in mijn kleine achtertuin bij huis, staar ik nu naar een tuin vol tegels en grint. Maar er staat ook wel een beetje groen in, zo staan er vier fruitbomen bij elkaar gepropt. Veel te dicht bij de schutting en veel te dicht bij elkaar. Je raad het al, de tuin mag ook nog een verandering ondergaan het komende jaar.Zo begon ik rustig op de computer een nieuwe indeling te maken, althans nieuw! Wel met de oude kenmerken die er nu zijn. Het liefst gooi ik net als de buurman een kas in mijn tuin, haal ik de tegels er voor een groot deel uit en maak ik er één groene oase van. Maar nee dat gaan wij dus niet doen!

Hier zie je een klein beetje de indruk van de toekomstige tuin, zo gaan toch de fruitbomen er uit omdat deze in de toekomst veel te groot zullen zijn voor de tuin. Gaat het grint er natuurlijk ook uit en komt er meer groen. zo zie je twee groente veldjes, dit worden als het goed is verhoogde bakken om te moestuinieren. Zo heb ik het bij huis en kan dochterlief ook zien hoe alles groeit.

Waar nu nog de fruitbomen staan in de tuin komen straks kleinere fruitstruiken, blauwe bessen, rode bessen en ander fruit. Wordt de grote bak die achterin staat naar voren gehaald en plant ik hier een framboos in, dit durf ik nu wel aan omdat het een bak is met worteldoek zodat de framboos niet door de hele tuin kan gaan zwerven.

Uiteraard komen er ook nog gewoon mooie bloemen in de tuin,hopen we nog een fijne plek achterin te kunnen hebben voor een kleine tafel om te eten en andere dingen buiten te doen. Stiekem zou ik daaroverheen wel een soort pergola willen waar dan klimplant tegenaan groeit en zo schaduw bied. Voor in de tuin misschien een bankje om lekker te zitten wanneer ons meisje buiten speelt en aan het huis komt ook nog een zonnescherm waardoor je aan die kant ook in de schaduw kunt zitten.

Voor het eerst in mijn leven komt er een regenton in de tuin en natuurlijk krijgt ons meisje genoeg ruimte om te spelen. Ze is immers een heerlijk buitenkind en vind het zalig om rondjes te blijven lopen in de tuin. Genoeg ideeën dus en de eerste fruitboom is helaas al om gegaan en hopelijk kan ik in de wintermaanden al rustig aan de 1e moestuinbak gaan bouwen zodat ik aankomend seizoen weer lekker met de handen in de aarden kan wroeten!

Om de plaatsjes ziet het er eigenlijk best zielig uit en hopelijk wordt het toch wel een stukje groener dan dit!

1 Comment

 • Geke november 8, 2018 at 6:14 pm

  Heerlijk, plannen maken voor een nieuwe tuin. Nu al genieten van de voorpret en dan in het voorjaar (of eerder al, afhankelijk van) alles uitvoeren.
  Als ik je misschien een kleine tip mag geven (maar ik weet niet of het praktisch kan, daarvoor heb ik geen zicht op op wat er nu is en moet blijven): de tuin is lang en nogal smal, typisch en normaal uiteraard. Maar de invulling benadrukt dat eigenlijk nog een keer door de 3 lange stroken, zodat de tuin nog langer en smaller zal lijken. Moest je het ergens kunnen doorbreken met een element in de breedte, zou dat optisch de smalte minder maken. Dit zou je vb kunnen doen door het moestuinbed te laten aansluiten op de strook tegen de muur, zodat je meer een L-vorm krijgt.
  Afin, enkel een tip maar het viel me op (dat komt ervan natuurlijk als je daar dagelijks mee bezig bent 🙂 )

 • Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×