Niks kopen in december

november 30, 2018 3 Comments

Niks kopen in december

november 30, 2018 3 Comments

Terwijl december steeds dichterbij komt, de maand van de lege rekeningen en vele pakketjes die overal door heel Nederland worden bezorgt. Van vele feestdagen en verplichtingen en zo ook de maand die ik soms het minst leuke vind aan het hele jaar. Deze maand waar iedereen zijn rekeningen plundert besluit ik juist om te starten met een maand niks te kopen.De afgelopen maanden zijn er veel grote uitgaves geweest, een nieuw huis zorgde voor de nodige veranderingen en voor een slinkende spaarrekening. Wij kochten een bank, tafel, kledingkast voor onze dochter, vele potten verf, nieuwe pannen omdat wij opeens inductie koken en nog veel meer. Allemaal zaken voor het huis en toen dit allemaal voorbij was besloot ik dat ik voor mijzelf na al die jaren wel eens iets echt mocht kopen.

Dan bedoelde ik geen schoenen omdat de oude stuk waren, broeken omdat de andere niet meer paste. Nee ik kocht een nieuwe lens voor mijn camera en een tas. Hiermee kocht ik ook direct het laatste voor 2018 en begint het avontuur om een jaar lang minder te kopen.

The best time tot plant a tree was 20 years ago.
The seconds best time is now.

2019 wordt een jaar van werken aan mijzelf, aan minder onhaalbare regels opleggen. Meer buiten zijn, meer wandelingen maken, meer lekkere dingen uitproberen in de keuken, meer knuffelen, meer lezen, meer vervelen en vooral minder dingen doen die ik niet leuk vind omdat andere dit van mij verwachten.

Ik heb er zin in het nieuwe jaar, maar eerst ga ik een maand proberen niks te kopen behalve voeding en enkel het hoog nodige.  Zou jij deze uitdaging aandurven? Ik ga het in ieder geval maar eens proberen. Let’s start.

3 Comments

  • Michelle november 30, 2018 at 1:10 pm

    Een mooi maar ook pittig doel om jezelf voor te houden deze maand. Al hoeft gezelligheid natuurlijk geen dure cadeaus te betekenen. Wij doen ieder jaar ook een stapje terug en ook dit jaar zal dat ongetwijfeld weer zo zijn, maar we kopen zeker wel iets voor elkaar. ( En voor onszelf, mijn advent kalender ligt alweer op mij te wachten )

  • Nina Hobbysite november 30, 2018 at 3:40 pm

    Respect hoor! Maar wil toch echt een kerstboom en lekkere chocolaatjes bij kerst. En mag zelf nog sinterklaas kadootje, weet totaal nog niet wat. En mijn man is jarig in kerst, ook aardig als hij wat krijgt

  • Geke december 2, 2018 at 7:20 pm

    Succes met de uitdaging! Het zal je vast wel lukken.
    Mooie voornemens heb je ook gemaakt voor 2019. Ik wens voor je dat ze werkelijkheid mogen worden.

    Ik zou het ook wel willen, een maand zonder kopen, maar er zijn nog wat ‘verplichtingen’ zoals de kerstcadeautjes (Secret Santa, dus gelukkig niet iedereen voor iedereen) enzo. Maar versiering, prullaria rond kerst enzo was ik toch al niet van plan te kopen, eigenlijk al jaren niet meer. We hebben genoeg dingetjes in huis als ik zin zou hebben om ons huis kerstig te maken.
    Voor mezelf moet ik ook nog op zoek naar zo’n fitbitachtig iets, om mijn hartslag te monitoren om te zien of de behandeling voor de ritmestoornissen aanslaat. Wat een nachtmerrie om daar je weg in te vinden, er is zoveel keuze en het kost allemaal zoveel geld… dus hier heb ik echt last in van keuzestress en vind ik het niet eens fijn om iets te kopen.

  • Leave a Reply

    About Me


    Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

    Baby deals

    ×