Opeens roept ze ‘tieten’ midden in de winkel

december 4, 2018 1 Comment

Opeens roept ze ‘tieten’ midden in de winkel

december 4, 2018 1 Comment

Terwijl ik haar jas aan doe en haar muts vast knoop brabbelt ze, is ze ongeduldig en wil ze gaan. Vol energie loopt ze naar de zee, verbaast, angstig en nieuwschierig. Terwijl ik de laatste weken vooral alleen naar deze plek ging nam ik nu mijn meisje mee. Samen wandelde wij over het strand, vochten wij tegen de harde wind en genoten wij van het strand.Mijn kleine meisje die steeds minder echt een klein meisje is, terwijl wij boekjes lezen kent ze opeens een hoop woorden. Ze luistert en observeert veel waardoor ze zomaar uit het niets woorden zegt en kleine handelingen uitvoert. Opeens wordt ze veel socialer en wint ze elke vreemdeling om haar vinger, is ze eigenwijs en loopt ze standaard de andere kant op.

Kijkt ze met zo’n stout koppie terwijl ze weer eens de computer uitdrukt van haar vader. Kan ze heerlijk zichzelf vermaken achter mama’s keyboard en danst ze meteen bij de eerste noten van de muziek. Maakt ze opeens zomaar kopjes thee die wij dan moeten opdrinken, roept ze klok als ze er één ergens ziet hangen en kan ze opeens in de winkel honderden keren achter elkaar ‘tieten’ zeggen.

Op zulke momenten kan ik enkel maar lachen, geniet ik van haar speelsheid en haar energie. Ze trekt mij zo vaak uit mijn gedachtes, komt zomaar kusjes en knuffels geven en wil het liefste lekker op schoot. Maar er is ook een andere kant, de nachten worden vaak nog meerdere keren onderbroken. De ene nacht meer dan de andere nacht al gaat ze wel heerlijk uit zichzelf slapen.

Maar wat is het moederschap mooi, sommige ochtenden roept ze vrolijk om papa en klimt ze het hele bed over. Dansen we met zijn drieën op harde muziek en spelen wij met de bal of lezen boekjes. Maar ook laat ik ze vaker lekker samen thuis terwijl ik even mijn hoofd leeg maak of gaat ze uit logeren bij opa en oma.

Ons kleine meisje is niet zo klein meer en ik vind het zalig.

1 Comment

 • sjoerdje december 4, 2018 at 4:19 pm

  hihi herkenbaar, hier soms ook woorden die ze perrongeluk verkeerd zeggen. of gênante opmerkingen.

 • Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×