Wanneer het je werk beïnvloed.

december 8, 2018 1 Comment

Wanneer het je werk beïnvloed.

december 8, 2018 1 Comment

Terwijl ik de telefoon neerleg voel ik mijn hele stemming omslaan, ik had twee fijne dagen vol energie. Danste vrolijk met mijn dochter in de ronde, maakte weer eens echt het huis schoon en ging zelfs mijn auto onderhanden nemen. Maar dan is het opeens weg en voel je de vermoeidheid in je spieren trekken, hoofdpijn opkomen en je ogen zwaar worden.Ik zweeg nog altijd bij heel veel mensen hoe het echt gaat, zo ook op het werk en dit bleef helaas niet onopgemerkt. Zo werd ik opeens meegenomen naar boven met een twee mensen die getraind zijn om zulke signalen op te vangen. Aangezien op de afdeling waar ik werk het ziekte verzuim 12% is en hiervan bijna alles psychische klachten zijn is het bedrijf het blijkbaar toch serieus gaan nemen.

De stemmingswisselingen waren opgemerkt en toen merkte ik toch dat ik niet meer helemaal kon zwijgen. Terwijl ik dichter bij het intake gesprek kom bij de ggz speelde ik open kaart op het werk, ik vertelde dat het inderdaad niet helemaal goed ging. Of ik nu een dag later blij ben met die openheid, het is een gemengd gevoel. Maar wanneer een chef al eerder aangaf dat hij dacht dat ik het niet meer aankon en mij naar huis wilde sturen schrok ik wel.

Blijkbaar liep ik als een zombie rond, keek ik of dat de oorlog was uitgebarsten en reageerde ik soms vreemd op plotselinge veranderingen. Een baan waar je elke werkdag op een andere productielijn kan komen te staan, waar andere producten worden verpakt en met andere collega’s om je heen kan soms lastig zijn. Waar een nieuwe lichting uitzendkrachten weer is begonnen en dus je mensen opnieuw moet instrueren, je met vele culturen te maken hebt is een kunstige baan op zich.

Maar ik blijf werken en nu het werk ook weet van de situatie wordt er iets meer rekening mee gehouden. Op zich fijn, maar het toegeven blijft een dingetje op zich.

 

1 Comment

 • Michelle december 8, 2018 at 8:02 pm

  Hopelijk kunnen ze er nu meer rekening mee gaan houden en brengt het je ook een stukje rust. Al is het ook lastig om toe te geven als het even niet zo goed gaat.

 • Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×