Op naar een peuterbed?

december 28, 2018 3 Comments

Op naar een peuterbed?

december 28, 2018 3 Comments

Mijmerend staar ik naar buiten, mijn kleine meisje rent voor de zoveelste keer een rondje door de tuin. Ze geniet en opeens zie ik hoe groot ze wordt, de tijd vliegt voorbij en krampachtig probeer ik het kleine meisje bij mij te houden.

Terwijl ik naar buiten kijk denk ik na over haar slaapkamer, wanneer gaat zo’n meisje over naar een peuterbed? Hoe ga ik haar hieraan laten wennen en wanneer zie je dat ze eraan toe is? De ruimte in de slaapkamer wordt nu nog opgevuld door een éénpersoonsbed, een bed dat te hoog is en waar zij zelf niet in kan kruipen. Wij zitten daar op boekjes te lezen, geven soms nog een fles daar in de wipper.

Opeens weet ik het, het grote bed moet verhuizen naar de logeerkamer en ik wil op zoek naar een peuterbed. Meteen pak ik mijn laptop en ga ik op opzoek naar bedden voor ons meisje, zo beland ik bij The Perfect Homeshop. De vele verschillende kinderbedden vliegen mij om de oren en een lichte vlaag van keuzestress borrelt op. De herinnering dat ons meisje laatst al vrijwillig in verschillende peuterbedden ging liggen gaf de doorslag om toch echt verder te gaan zoeken en zo bracht ik het onderwerp naar voren met mijn idee om haar zelf straks de keuzen te laten maken wanneer ze in het grote bed wil slapen.

Waarom een peuterbed en geen meegroeibed?

Hoe kun je als je duurzaam wil leven een peuterbed kopen en geen meegroeibed? Terwijl ik in de winkel kijk naar de meegroeibedden vind ik ze eigenlijk niet zo mooi, de opzetstukken voor het matras lijken mij niet handig en ergens in mijn achterhoofd roept een klein stemmetje dat ze zelf het grote bed moet uitzoeken in de toekomst. Dat is immers ook de reden dat ik geen éénpersoonsbed ga uitzoeken. Naast dat die bedden natuurlijk ook meestal wat hoger zijn waardoor ons meisje er moeilijk zelf in en uit kan klimmen.

Ons kleine meisje krijgt een peuterbed in haar kamer, een nieuw bed naast haar ledikant zodat zij straks zelf kan aangeven wanneer zij er klaar voor is om in een groot bed zonder spijlen te slapen. Zal het nog maanden duren of wil ze er straks al bijna meteen in? Het belangrijkste vind ik toch haar vrijheid om aan te geven wanneer zij eraan toe is want elke kindje groeit anders en dat moeten wij natuurlijk niet vergeten.

Hoe ging jij over naar het vervolg bedje?

In samenwerking met: ThePerfect Homeshop

3 Comments

 • W december 28, 2018 at 3:21 pm

  Wij hebben wel voor een meegroeibed gekozen. Als ze toe is aan de grootste maat gaan we een groot bed voor/met haar uitzoeken en kan deze naar haar broertje en later naar een ander gezin. Omdat onze dochter heel vaak tegen de spijlen van haar ledikant in slaap viel hebben we een bed’hek’ aan de kant naar de kamer in haar bed gezet (l.i.ddl). Toen ze echt te groot werd voor het ledikant heeft mijn man in de kinderkamer het meegroeibed in elkaar gezet. Gezellig samen mer dochter. Ze wilde haar middagdut er graag in doen. Dat mocht. Die nacht lag ze, met haar ledikantmatras in het meegroeibed op haar eigen kamer. Na ruim 3 jaar ging ze zo heel natuurlijk vanuit het lediikant naast mama naar haar grote bed in haar eigen kamer.

 • Michelle december 30, 2018 at 8:28 pm

  Zoals je weet kozen wij voor een eenpersoonsbed. Puur voor t gemak. Hier sliep ze nadat het bedje drie dagen op dr kamer stond al in. Dit ging een weekje goed en toen begon ze s’nachts een paar keer wakker te worden. De deken lag af, de speen was kwijt of dr knuffel was gevallen. Toen ben ik haar in een slaapzak weg gaan leggen en dit ging enkele weken goed. Totdat ze s’ochtends vroeger en vroeger wakker werd. Dus hup, nu ligt ze weer in haar ledikantje en bijna gelijk sliep ze de nachten weer door. Nu die vroege ochtenden nog..

  Wel deed ze telkens haar middagslaapje nog in het ledikantje aangezien ze anders aan de wandel ging. Misschien dat ze binnenkort weer naar haar grote bed over gaat, maar voor nu ligt ze prima. Ze vind het slapen in haar kleine bedje nu ook weer helemaal prima, dus wellicht waren wij iets te vroeg overgegaan?

 • borduursaramsades januari 9, 2019 at 12:13 pm

  hier denken we voor al onze baby niet meer in het bedje past naar 1 persoonsbed over te gaan met bedhek

 • Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×