Minimaliseren in de keuken

januari 5, 2019 No Comments

Minimaliseren in de keuken

januari 5, 2019 No Comments

Misschien klinkt dit nu een klein beetje gek, minimaliseren in de keuken? Jezelf het makkelijker maken en toch minder kant en klaar. Sinds wij in de verhuizing zaten en verhuist zijn heb ik eigenlijk de meeste gewoontes los gelaten. Niet heel positief aangezien dit eigenlijk juist positieve gewoontes waren, lekkere gezonde smoothies in de ochtend. Meer groente en fruit en juist simpel eten om te voeden. Nee de afgelopen maanden waren er genoeg pakjes en zakjes het huis binnen getreden, aten wij weer best veel vlees en soms zuivel. Misschien gek maar dit kon ik merken aan mijn huid en dus nu de rust is wedergekeerd, de feestdagen voorbij zijn is het tijd om weer te versimpelen in de keuken.

Hoe ik dat doe? Zo dus!

Hou het simpel

Toen ik net de wereld van vegetarisch en veganistisch ontdekte zocht ik de meest ingewikkelde recepten uit om te proberen. Inmiddels heb ik simpel, voedzaam en nog lekker leren koken ook. Terwijl het idee dat aardappelen, groente en vlees makkelijk is, zijn eigenlijk mijn veganistische stoofpotten veel makkelijker. Ik snij alle groente, braad het even aan en doe er kruiden, water en kokosmelk bij. Stoof het een twintigminuten met een deksel op de pan zodat ik er geen omkijken naar heb en  eet dit met wat noten, rijst of quinoa.

Andere dagen doe ik een soort eenpansgerecht uit de oven en zo hou ik het dus simpel. Gebruik ik geen lange lijsten met kruiden of ingrediënten. Gebruik ik niet veel apparaten en zo is het schoonmaak ook beperkt.

Onbewerkt en misschien plantaardig?

Één keer per week ga ik boodschappen doen, voor ik mij bewust werd van de hoeveelheid plastic er in huis binnen kwam kocht ik veel voorgesneden. Dit lijkt makkelijk maar eigenlijk maakt het ook lastig, de houdbaarheid van voorgesneden groente is minder lang dan wanneer ik gewoon even een knolselderij mee neem en die zelf snijd. Door het plantaardig koken heb ik nog minder met beperkte houdbaarheidsdatums te maken, de meeste ingrediënten naast de groente en fruit zijn lang houdbaar of zijn al op voor ik met mijn ogen knipper.

Je favoriete recepten op een rij

Omdat ik echt bijna alles wel vergeet de laatste tijd heb ik de meeste favoriete recepten bij de hand, pas ik deze enkel aan met ander groentes of kruiden waardoor ik eindeloos kan variëren. Hoef ik niet op de computer eindeloos naar inspiratie te zoeken als ik een weekmenu maak.

Simpele tussendoortjes

Terwijl ik voor de vegan repen sta in de supermarkt die nog eens vier euro kosten bedenk ik mij opeens dat dit echt onzin is. Waarom zou ik niet een banaan mee nemen of een appeltje als tussendoortje op het werk. Misschien wel paprika, tomaatjes of andere groentes. Nee laten we de tussendoortjes ook simpel en puur houden.

Drink water en thee

Inmiddels is bij de meeste huishoudens het wel duidelijk hoeveel suiker frisdrank bevat, maar denk eens na hoe makkelijk het is om gewoon altijd water te drinken. Je hoeft nooit zware flessen en pakken te tillen die over datum kunnen gaan. Nee water komt bijna altijd gewoon uit de kraan en mocht je een smaakje willen kun je er thee van maken of gewoon wat limoen, kruiden of citroen in doen.


Vijf super makkelijke tips die ik weer heb opgepakt,
waar hou jij rekening mee in de keuken en hoe maak jij het jezelf echt makkelijk?

 

Kookboeken tip!

No Comments

Leave a Reply

About Me


Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

Baby deals

×