Inmiddels wachten wij nog altijd

januari 7, 2019 3 Comments

Inmiddels wachten wij nog altijd

januari 7, 2019 3 Comments

De geur van kruidenthee komt mij tegemoet, de vlam van de een kaars danst vrolijk op en neer en mijn laptop staat aan met een zo donker mogelijk scherm. Ik geniet van de duisternis die in huis heerst en denk terug aan de afgelopen maanden, op 17 oktober schreef ik voor het eerste hier dat het niet zo goed ging. Na aanmoediging ging ik naar de dokter en werd doorgestuurd naar de ggz.

Vandaag de dag ben ik één intake verder en weet ik nog altijd niks. Belde ik vorige week zelf maar om te vragen hoe het zat en hoop ik dan toch deze week eens een telefoontje te krijgen voor een adviesgesprek… Je leest het goed ik wacht inmiddels bijna drie maanden en het wachten is zeker nog niet voorbij.

De zin om het borduren is  vervlogen, zelfde als de zin van het wandelen, bloggen of andere dingen die ik normaal deed. Ik ben moe en vooral moe gestreden, wanneer je zolang moet wachten komt er een punt dat je wilt opgeven. Dat je zicht wordt vertroebeld en het nutteloos lijkt, waarom zou je hulp zoeken als je het tot vandaag de dag allemaal nog red?  Toen ik op het punt kwam dat ik eindelijk naar de dokter ging had ik het al uitgesteld, als je dan eindelijk over de drempel bent gestapt en je nog eens even minimaal drie maanden moet wachten wordt je moederloos. Het verbaast mij en vooral omdat ik telkens kreeg te horen dat het wel veel was en complex…

De laatste tijd spreek ik nog weinig, ik leef in mijn hoofd en overleef de vele mensen die ik dagelijks moet trotseren op mijn werk en in de omgeving. Zeg opeens vaker tegen mensen die hun mening moeten uiten de zin “ik hoor het u zeggen.” Ergens voelt het nu wel rustig, een prater over mijn gevoelens ben ik nooit geweest en dit te accepteren brengt rust. Wanneer het ggz verhaal verder gaat zal ik wel weer moeten praten. Maar voor nu is stilte een zalig iets.

3 Comments

 • W januari 8, 2019 at 1:25 pm

  Heel veel sterkte. Hoop dat je snel hulp krijgt. Bad voor je

 • Petra januari 8, 2019 at 7:10 pm

  Heel herkenbaar, ik heb volgende week na 3 maanden eindelijk de eerste intake. Daarna schijnt het nog 6 weken te duren!!

 • Michelle januari 9, 2019 at 8:30 pm

  Altijd vervelend die super lange wachtlijsten! Hopelijk mag je snel ergens een antwoord horen! Al is het maar een datum voor een vervolg gesprek.. Sterkte met afwachten nog.

 • Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×