Ik minimaliseerde mijn hobbyspullen

januari 21, 2019 2 Comments

Ik minimaliseerde mijn hobbyspullen

januari 21, 2019 2 Comments

Terwijl ik hier nog schreef over wat minimalisme voor mij betekende, biechtte ik ook meteen op dat mijn hobbyspullen verre van minimalistisch is… Toen ik eenmaal opschreef vond ik dat ik ook echt maar eens daar werk van moest gaan maken en zo ging ik aan de slag.

Ik had drie manden, twee grote plastic bakken en dan nog twee gevulde kasjes vol hobbyspullen. Van wol tot vele gestarte borduurprojecten. En om eerlijk te zijn zat er genoeg bij dat ik echt nooit meer af ging maken en zo ging ik dan echt mijn hobby spullen door en bracht best wel wat weg naar de kringloop.

Tijdens het opruimen kwam ik deze leuke project planner weer tegen, hierin kun je je projecten schrijven, welke kleur gebruik je. Wanneer ben je gestart en wat is het patroon. Er is ruimte voor wel 12 mooie projecten en zo besloot ik hierin de brei projecten te gaan schrijven waarmee ik bezig ben of op de planning staan. Het idee is dat 2019 geen borduurjaar wordt maar voornamelijk een brei en haak jaar.

Zo zocht ik alle wolletjes uit waarmee ik projecten gepland had en legde die in het zicht, meteen een goede herinnering dat ik geen wol meer hoef te bestellen! Zocht ik de borduurprojecten uit die ik gestart was en hoe zonde misschien ook gingen er gewoon vier projecten weg. Deed ik de rest netjes in één bak en zo gingen de borduurspullen van 2 plastic bakken naar één geordende bak. Opeens heb ik geen bakken vol hobby spullen meer, staat er één bak in de berging, twee mandjes in de kast in de logeer / hobby kamer.

Er is dus één bak en één mand hobby spullen verdwenen en oh er is dus aardig geminimaliseerd in mijn hobby voorraad en ik ben ook zeker tevreden met het resultaat. Gek genoeg heerst er weer iets meer rust en heeft alles nu echt netjes een plek gekregen.

Heb jij een grote hobby voorraad?

2 Comments

 • Michelle januari 22, 2019 at 8:30 pm

  Goed van je! Iedere verhuizing werd de handwerk kast/bak wel iets leger, ook werd ik kieskeuriger naar het materiaal. De laatste bolletjes zeeman/ wibra garen heb ik deze week via marktplaats gratis weggegeven. Zelfs voor een klein prijsje kom je er tegenwoordig niet meer vanaf, dan maar gratis hoor. Het resultaat is wel dat een bijna volle vuilniszak aan garen weg is.

  Nu nog een sieradenmaak bak vol met spullen aanbieden op marktplaats of de kringloop, mijn planner spullen uitzoeken en ook wegdoen(denk ik )en de laatste handwerk spulletjes uitzoeken. Al zal hier niet veel meer van weg kunnen. Dit is inmiddels de basis van mijn borduurwerken geworden.

  • Elisa januari 23, 2019 at 8:47 am

   Grappig he hoe alles veranderd, hoe ouder we worden hoe kwaliteit belangrijker wordt. Ik wil in de toekomst naar meer duurzamere materialen ipv alle soorten wol. Al let ik daar al wel op en dat zie je wel in de kleuren.

   Ben benieuwd wat je met je planner spullen gaat doen, Heb wel geleerd dat met een dochter je toch geen tijd hebt om veel hobby’s te hebben 😉

  Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×