Wilde zeehonden op het strand en vorst

januari 23, 2019 2 Comments

Wilde zeehonden op het strand en vorst

januari 23, 2019 2 Comments

Terwijl het voor het eerst echt vroor dit jaar was het tegelijkertijd ook heel erg mooi weer voor een lange wandeling. Onze dochter was een weekendje logeren bij opa en oma en zo konden wij gaan en staan waar wij wilden zonder ergens maar rekening mee te hoeven houden. Even tijd voor ons samen en wat kleine dingen in huis.

Zo pakte wij de auto naar Petten, een fijn gebied om te wandelen en meestal valt het nog mee met de drukte. De wandeling begon in de duinen en het bos en eindigde zo op het strand. Wat wij daar toch tegen kwamen verbaasde mij toch even. Wat een mooie ontmoeting was dit, een zeehond die rustig lag te genieten van de zon en even leek uit te rusten.

Eenmaal op het strand was ik de enige gek die met open jas en zonder muts over het strand liep. Toen wij in het bos en over de duinen wandelde was het nog zalig rustig, tot wij op het strand aan kwamen… Opeens leek heel de wereld in rijen over het strand te lopen en zo verdween mijn zen moment. Al die mensen en vooral al die honden.

Maar toen de wandeling verder ging russen de duinen kwam de rust terug. Genoten wij van de kou en sloten wij de dag af met een kopje heerlijke warme thee thuis.  Je hoeft immers geen gekke dingen te doen om echt te kunnen genieten, zoals van zo’n heerlijke wandeling midden in de mooie natuur die Nederland heeft.

2 Comments

 • Michelle januari 26, 2019 at 7:46 pm

  Bijzonder dat je gewoon een zeehond op zo’n korte afstand tegen kwam! Fijn zulke wandelingen.

  • Elisa januari 27, 2019 at 4:56 pm

   Ja ik was ook heel erg verbaast en vond het heel mooi om mee te mogen maken!

  Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×