Vegan Choco Sinaasappelkoekjes

januari 25, 2019 1 Comment

Vegan Choco Sinaasappelkoekjes

januari 25, 2019 1 Comment

Het is al weer oktober vorig jaar dat ik een recept deelde hier, ik heb dan eigenlijk ook niks meer geprobeerd en liet het veganistische bakken even links liggen. Maar ik vond de zin terug en zo stond ik opeens weer eens heel simpel een paar koekjes te bakken. Nooit gebruikte ik kikkererwten met succes en deze keer met quinoa erbij maakte het helemaal een gekke combinatie. Maar het lukte, ik maalde alles fijn en maakte er zo een plakkerig deeg van met resultaat een smakelijk koekje.

Of ik de zin om te blijven bakken vast hou, ik hoop het want ik heb altijd nog als doel om alle lekkernij zelf te maken ipv kopen in de winkel. Er is in ieder geval weer een lekker koekje bij gekomen.

Vegan Choco Sinaasappelkoekjes

Ingrediënten

 • 150 g Kikkererwten
 • 150 g quinoa
 • 150 g kokosmelk
 • 40 ml espresso
 • 60 ml olie
 • 60 g suiker
 • 1 tl bakpoeder
 • 100 g pure chocolade
 • 1 schil van een sinaasappel

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 200°C

 2. Maal de quinoa en kikkererwten zo fijn mogelijk met een blender.

 3. Maak 40 ml espresso en laat afkoelen

 4. Voeg de kokosmelk, espresso en olie samen in een grote mengkom.

 5. Voeg daarbij de meel, suiker, bakpoeder en schil van een sinaasappel en meng alles goed door elkaar.

 6. Als laatst voeg je de chocolade toe en het deeg zal een beetje plakkerig blijven.

 7. Schep 12 gelijke hoopjes deeg op een bakplaat en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Heb jij wel eens kikkererwten en quinoa als meel gebruikt?

1 Comment

 • Michelle januari 26, 2019 at 7:50 pm

  Ze zien er erg lekker uit, zelf heb ik nog nooit zoiets proberen te maken.

 • Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×