Zelf bakken in plaats van kopen

januari 30, 2019 No Comments

Zelf bakken in plaats van kopen

januari 30, 2019 No Comments

Het is zondag ochtend wanneer ik voor de tweede keer de broodbakmachine aanzet, twee jaar geleden besloot ik ooit dat mijn doel was om meer zelf te gaan maken in de keuken en niet altijd maar alles te kopen. Brood, koekjes, snoepjes, zakjes kruiden en noem het maar op. Maar twee jaar geleden bleef het bij één keer broodbakken en in mijn vinger snijden met het broodmes… Nu de keuken dubbel zo veel aanrechtblad heeft en ik nog lege lades had in de keuken kon ik wel weer eens een nieuwe poging wagen.

Zo begon ik met het bakken van de Choco Sinaasappelkoekjes en een vers brood. Het brood sneed ik met een snijmachine die ik net als de broodbakmachine geleend had van mijn schoonouders. Manlief was blij met de smaak en vooral ook met de dunne plakken die ik nu wel kon snijden en dus twee jaar geleden niet.

Op de foto zie je nu een hoekje van de keuken, de snijmachine staat in de la maar de rest staat vanaf nu standaard op het aanrecht. Hopelijk blijven de zelfgebakken koekjes ook heerlijk tevoorschijn komen en kan ik straks nog vele lekkere veganistische koekjes delen die echt nog lekker smaken ook. Maar ook zal ik gewoon ei en boter gebruiken, want ik streef niet naar een honderd procent dierproductvrije keuken.

Met baby stapjes probeer ik naar een keuken te geraken waar de lekkernijen gewoon zelfgemaakt zijn en niet uit de winkel komen. De eerste broden zijn gebakken en gesneden en de eerste koekjes zijn gemaakt, ik ben benieuwd hoeveel stapjes wij nog mogen zetten en hoe leuk mijn dochter het in de toekomst zal vinden om te helpen.

Bak jij veel zelf?
Of koop je het toch in de winkel?

No Comments

Leave a Reply

About Me

About Me


Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

Zomerlezen juni 2019

×