Wouw eindelijk mijn eigen set

februari 4, 2019 4 Comments

Wouw eindelijk mijn eigen set

februari 4, 2019 4 Comments

Terwijl ik op de bank zit met een deken over mijn benen tikken de naalden, ik ben even tussendoor een mutsje aan het breien terwijl een baby slaapzak voor mijn zus ligt te wachten. Deze was ik begonnen op lange breinaalden i.p.v. rondbreinaalden. Terwijl ik graag in de auto, trein of wachtkamer brei is zo’n lange breipen eigenlijk helemaal niet zo makkelijk en zo ging ik opzoek naar rondbreinaalden.

Door de tijd heen heb ik vele soorten in mijn handen gehad en goede kwaliteit breinaalden is echt belangrijk net als de garen! Nu ik steeds meer brei besloot ik dat het tijd werd om gewoon een set aan te schaffen i.p.v. altijd maar overal losse breipennen te kopen.

Zo vond ik deze breipennenset, na even te twijfelen over de prijs kocht ik deze dan toch. Met het idee dat deze set heel lang mee gaat vond ik het wel de kosten waard.  De laatste grote uitgaven voor mij even en een hele mooie ook, als een klein kind in de snoepwinkel maakte ik mijn pakketje open. Haalde ik de breipennen er uit en bekeek ik alles goed.

Er kwamen meteen allemaal leuke nieuwe projecten in mijn hoofd op tot zelfs truien voor mijzelf. Maar ik heb nog wel even genoeg plannen en nu met deze breinaalden is het wel allemaal even goed. In mei ga ik zelfs even naar een beurs met een vriendin en dan kom ik vast wel weer met hele mooie bolletjes thuis.

Brei jij liever met rondbreinaalden of gewone naalden?
Plus, brei jij onderweg?

4 Comments

 • Nina Hobbysite februari 4, 2019 at 12:07 pm

  Super handig! Nooit meer zoeken naar juiste breinaald.
  Ik gebruik alleen rondbreinaalden. En bijna alles is uit buiten de deur gebreid (speeltuin, auto etc).

 • Michelle februari 4, 2019 at 7:44 pm

  Een hele mooie set! Fijn dat je nu alles bij elkaar hebt, de breipennen van Lana Grossa zijn dan ook erg fijn. Ik breidde eigenlijk nooit onderweg, ik haakte vaker maar ergens zegt mij iets dat dit gaat veranderen.

 • Babs februari 5, 2019 at 6:36 pm

  Leuke set. Ik brei niet en jammer genoeg zijn mijn borduurwerken te groot voor onderweg.

 • Ellen februari 9, 2019 at 7:52 pm

  Ik brei ook alles op rondbreinaalden. Ik kocht zo’n 14 jaar geleden een set metalen naalden van addi, dat was toen “nieuw”. Die zijn ondertussen veelgebruikt en ik kocht laatst een set dunne en een set dikke van hiya hiya, met scherpe punten. Ik ga voor metaal omdat ik gemerkt heb dat hout voor sommige dingen niet zo handig is als je vast breit (noppen enz). Ik brei wel regelmatig op locatie.

 • Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×