Project “the small green garden”

februari 24, 2019 4 Comments

Project “the small green garden”

februari 24, 2019 4 Comments

Het is bijna al weer maart en wij wonen nu al weer enkele maanden in ons nieuwe huis. Nu de zon weer vaker begint te schijnen en de temperaturen langzaam omhoog gaat krijg ik zin om eindelijk de tuin aan te pakken. De ideeen die ik had voor de tuin moeten nu maar eens waarheid worden zodat ik straks ook in huis kan beginnen met voor zaaien van bonen en andere groentes.

Zo werd vorige week eindelijk de verrotte pergola verwijderd en inmiddels hebben wij ook al hout gehaald voor de bakken die straks in het midden van de tuin komen. Vandaag haalde ik het laatste grint uit de 1e moestuinbak en verwijderde ik het worteldoek. Oh wat ben ik blij dat ik die heb verwijderd want de grond onder het doek ziet er niet zo goed uit en volgens mij gaat het wel een klusje worden om een goede gezonde tuin te ontwikkelen.

Terwijl ik een ijzere rek van de schutting haalde en hiervoor wat overhangende takken moest afknippen ontdekte ik deze gigantische naaktslak in de bak. Één van wel tien centimeter. Maar niet enkel naaktslakken glibberen rond in mijn compostbak, nee ook lievenheersbeestjes, vliegjes, wormen en nog meer insecten.

De start is gemaakt met de tuin en hopelijk ziet hij er over een paar maanden al zo veel groener uit! Komt er groente uit de tuin en zie ik meer vogeltjes en andere insecten rond hupsen. Wij zullen zien, maar voor die tijd moet er nog veel grint verwijderd worden en bakken worden gebouwd.

Heb jij een groene tuin?
Komt er ook wat eten uit?

4 Comments

 • Ellen februari 24, 2019 at 7:11 pm

  Ik heb 2 bakken van een vierkante meter maar ik vrees dat die dit jaar een beetje doelloos gaan staan want met de tweeling die verwacht wordt, kan ik eigenlijk niet echt fysiek meer in de tuin werken. Dus misschien een laat seizoen, ik weet het nog niet. Hier wel worteldoek en potgrond want door jarenlange vervuiling mogen we hier geen groenten en fruit telen on volle grond helaas. Saneren vinden we de moeite niet meer want we gaan waarschijnlijk verhuizen over 2-3 jaar en moeten nog wat verbouwen om de nieuwe Belgische milieu-eisen te voldoen om te mogen verkopen.

  • Elisa februari 25, 2019 at 5:15 am

   Oh dat is eigenlijk ook geen rustig idee dat de grond waarop je loopt vervuild is, maar als je inderdaad over 2 a 3 jaar een ander plekje zoekt is saneren ook wel een duur grapje.
   Succes met de zwangerschap van de tweeling, wat een mooi iets zeg al zal de zwangerschap wel heel vermoeiend zijn:?

 • Geke februari 26, 2019 at 8:54 am

  Wij hebben een mooie, grote tuin, met veel bloemen die ook aantrekkelijk zijn voor de bijen, wat struiken, een paar bomen,…
  En ook mijn moestuin met 8 vierkante meter bakken, wat kleinfruit, en patiofruitboompjes.
  Met dit mooie weer herleef ik helemaal als ik in de tuin kan bezig zijn.

 • Michelle februari 27, 2019 at 7:53 pm

  Heerlijk he dit heerlijke lente weer, het doet je gelijk verlangen naar de tuin. Ik ben ook al bezig geweest in de tuin. Even wat snoeien, wat dood blad geraapt. Binnenkort is het grasveldje aan de beurt. De bedoeling is dat wij dit jaar een mini moestuintje gaan beginnen in het voorste stukje van de tuin. Maar wat hier precies in gaat komen weten wij nog niet 🙂

 • Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×