Grint scheppen en de eerste moestuin bak.

maart 2, 2019 3 Comments

Grint scheppen en de eerste moestuin bak.

maart 2, 2019 3 Comments

Daar zit ik dan, kijkend naar buiten hoe de eerste bak staat in de tuin, nog een lege bak omdat het zand pas volgende week binnen komt. In mijn hoofd zie ik de bak al vol met heerlijke groentes, zie ik het zonnetje al heerlijk schijnen en zitten wij buiten in de schaduw te genieten.

Wij mochten er heel even van genieten afgelopen week, van de zon en het buiten leven. Toen het zo heerlijk weer was werkte ik in de tuin, verwijderde ik het laatste grint en bouwde ik samen met mijn vader de eerste bak. Een bak van 350 x 210 cm midden in de tuin.

Ik genoot van de zon, van het huis dat werd opgewarmd en de kachel die uit kon blijven. Ik zocht wat moestuinboeken op om ideeën op te doen wat ik straks wilde gaan kweken en of ik eigenlijk al mocht gaan zaaien. Want na de zon kriebelen mijn vingers wel heel erg, om eerlijk te zijn heb ik de afgelopen jaren maar wat gedaan en wij hier in de achtertuin wat gaan proberen te kweken wil ik wat bewuster met de ruimste en grond omgaan.

Zo zocht ik het boek Rijke oogst van Alys Flowler maar weer eens op, kroop ik op de bank met dit boek om te ontdekken wat ik straks wil gaan proberen te kweken. Misschien wil ik wel gaan inmaken of toch weer gaan wecken? Zo lag ik na te denken hoe ik ons meer buiten kan laten leven in de tuin, hoe ik de mudkitchen voor mijn dochter wilde gaan maken en welke fruitstruiken ik in de tuin wilde hebben.

Eerst moet het echt nog even een tijdje gaan regenen aangezien het nog altijd te droog is hier in Nederland.  Maar als allereerst moet er nog heel veel grint geschept worden en staat er nog een bak op de planning om te bouwen en vullen met aarden. Laat de lente maar komen, maar ergens is de rust en het knusse binnenleven ook nog wel erg fijn.

Want laten wij eerlijk zijn, echt nu al warm weer zouden wij nog niet moeten willen, het is immers nog winter!

 

 

3 Comments

 • Michelle maart 4, 2019 at 8:12 pm

  Fijn dat het buiten seizoen weer langzaam in zicht komt! Is er een rede dat je bakken op bouwt in plaats van ‘gewoon in de grond’ gaat zaaien? Ben ff benieuwd 🙂

  • Elisa maart 6, 2019 at 4:48 pm

   Ja het heeft een reden, het grondwater staat hier nog al hoog en wij hebben een echte kleigrond waar niks doorheen komt. Toen wij dit huis kochten gaven beide buren al meteen aan dat we beter de bakken konden verhogen omdat er anders niks groeide. Zodoende…

   Plus zo is er een mooie afscheiding van wat tuin is en waar dochterlief kan spelen. En iets minder bukken 😉

   • Michelle maart 9, 2019 at 4:52 pm

    Als je iets zaait of plant is het natuurlijk wel fijn als het goed leeft, groeit en bloeit hihi. En inderdaad verhoogde bakken is ideaal! Dacht het nooit te schrijven, maar ben ook blij met onze bakken.

  Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×