Mijn wensenlijstje en van Noors naar Nederlands

maart 13, 2019 4 Comments

Mijn wensenlijstje en van Noors naar Nederlands

maart 13, 2019 4 Comments

Terwijl er steeds meer naalden tikken en minder kruisjes worden gezet zoek ik ook steeds verder naar mooie patronen. Al snel merkte ik toch dat mijn smaak niet echt te vinden was is het Nederlands. Het lijkt wel of wij Nederlanders altijd minimaal breinaald 3,5 of hoger in de hand moeten nemen en zo snel mogelijk klaar moeten zijn.

Terwijl ik verder zoek ontdekte ik twee Noorse breipatronen die ik echt heel mooi vond en graag wilde maken. Maar ja ik spreek natuurlijk geen Noors en dit hielt mij toch wel even tegen. Tot ik een lijst toegestuurd kreeg van alle Noorse brei afkortingen naar het Nederlands en zo ging ik overstag.

Zo heb ik nu weer een nieuw mooi lijstje met breiwerken die ik heel graag nog eens zou willen maken. De twee van Claraknitwear heb ik op dit moment al in mijn bezit en ben ik aan het vertalen. De PetiteKnit kun je in het Noors, Engels, Deens, Duits en Zweeds te krijgen. Ik merk dat ik het vertalen mij eigenlijk wel goed af gaat, het is een wel even heel anders dan Engels waar ik juist altijd moeite mee heb…

Ik brei dus weer echt graag, naast kinderkleding hoop ik ook straks wat kleertjes voor mezelf te gaan maken!  En ergens denk ik dat ik misschien straks wel wat mutsjes wil gaan breien omdat ik dit zo leuk vind. Die ga ik denk dan maar verkopen op Etsy, al vraag ik mij af of mensen daar op zitten te wachten, wat denk jij?

Voor nu ga ik weer lekker breien en verder met vertalen, want ergens is dat stukje vertalen ook wel heel erg leuk! Breien is mijn manier om nu tot rust te komen en zo zal het de aankomende tijd wel iets meer handwerkgerelateerd worden en misschien moestuinpriekelen dan persoonlijke stukken. Heerlijk even de rust en die laptop naar boven is echt een uitkomst! Tip 1 als je minderscherm tijd wil… Plaats je laptop/pc op een andere kamer en zet je telefoon vaker uit. Het brengt ontspanning na dat je er even eerst aan moest wennen!

Nu a ik weer breien, fijn weekend alvast!

Ps. dit blogje is niet gesponsord…

4 Comments

 • Babs maart 13, 2019 at 4:57 pm

  Mooie patroontjes, ben benieuwd wat je er van maakt.

  • Elisa maart 16, 2019 at 9:02 am

   Ik ben ook heel benieuwd wat er uit mijn vingers gaat komen!

 • Nina Hobbysite maart 14, 2019 at 3:20 pm

  Mooie patroontjes. Die petit knit schijnen best moeilijk te zijn. Zag ik.op youtube podcast A Wooden Nest.

  • Elisa maart 16, 2019 at 9:02 am

   Ik ben heel benieuwd of petit knit echt zo moeilijk is, we zullen zien inmiddels heb ik drie patronen patronen aangeschaft van haar. Ben benieuwd.

  Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×