The mental battle continues

maart 19, 2019 1 Comment

The mental battle continues

maart 19, 2019 1 Comment

Terwijl ik de wereld even op pauze zetten, hier mijn laatste persoonlijke blogje schreef¬† op 7 maart en daarna nog twee handwerkblogjes kruip ik weer eens in de virtuele pen. Het gevecht en vooral mijn zoektocht naar wat mij gelukkig maakt was volop in beweging en nog steeds. Het ging even enkel bergafwaarts, ik deed veel dingen onder de onzichtbare sociale druk en werd meer geleefd dan ooit. Merkte dat collega’s deze blog ook hebben gevonden en dat deed mij toch even huiveren. Want hoe open en eerlijk ik wil zijn over mijn gevecht om anderen te laten zien dat het normaal is en de taboesfeer er af wil halen, is het ook weer dubbel als men het van mijn werk zou lezen.Maar ik begin langzaam de draad weer op te pakken, maakte een lijstje met wat ik graag wil doen in mijn vrije tijd. Zoek heerlijk verder naar de balans tussen leuke dingen en niet te veel willen. Tussen prikkels en rust om zo de vele nachtmerries, stressmomenten en andere gekkigheid te verminderen.

Ik maakte voor het eerst sinds tijden weer een foto van mijzelf om weer eens mijzelf in de ogen te kijken, om te zien hoe ik verander en hoe ik aan het groeien ben in mijn eigen leven. Ik langzaam mijn weg begin te vinden en hoe ik de therapie begin te accepteren. Want het is niet voor het eerst dat ik in therapie ben, het is de derde keer in mijn leven en nu kun je denken “alweer”…. Ik denk enkel maar dat dit de eerste keer is dat ik er daadwerkelijk zelf voor heb gekozen om de somberheid en eet problematiek aan te pakken.

The mental battle is zeker nog niet voorbij, zal nog lang doorgaan maar ergens heel ver weg zie ik licht aan het einde aan de tunnel. Nu de zon nog aan de hemel en de wandelschoenen aan mijn voeten, maar zolang die er nog niet echt is breien we verder. Knutsel ik aan een mooie portfolio voor al mijn handwerken en begin ik te accepteren dat de mensen om mij heen dit lezen.

Bloggen is het mooiste wat er is, maar tegelijkertijd ook het engste als het dichtbij komt.

 

1 Comment

 • Evelien maart 20, 2019 at 6:30 pm

  Blijkbaar wordt een smiley niet geplaats. Succes!

 • Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×