Ik maakte enkele keuzes en leef meer in het nu

maart 24, 2019 No Comments

Ik maakte enkele keuzes en leef meer in het nu

maart 24, 2019 No Comments

De zon komt langzaam steeds meer achter de wolken vandaan, de tuin beginnen de eerste erwten zich te laten zien en in huis heerst een rust. De zachte muziek op de achtergrond maakt de sfeer net als de verse tulpen die op tafel staan. In een mandje ligt een breiwerkje die steeds vaker in mijn handen te vinden is en op de achtergrond luister ik steeds vaker naar een podcast.

Een paar jaar geleden ben ik eens het boek hoog sensitieve personen begonnen en eigenlijk stopte ik toen met lezen door de angstige herkenning. Maar nu ben ik opnieuw begonnen en zoek ik de balans tussen de rust en de wereld om mij heen. Het is lastig als je het liefs binnen blijft waar het veilig en rustig is, maar tegelijkertijd het liefste midden in de natuur bent met wandelschoenen aan een lange wandeling makend zonder de drukte van de stad.

Na een moeilijke week trok mijn zus mij het huis uit door dat ze al een paar keer had gevraagd of ik weer eens met mijn dochter bij haar paarden kwam kijken. Omdat mijn dochter bij elk paard ‘Inge’ riep gaf ik mezelf een schop onder mijn kont en ging ik met dochterlief kijken bij haar twee paarden op de manage. Ik ga daar niet graag heen, ik ben namelijk bang van paarden en toch sta ik daar met mijn dochter in mijn arm de kleine shetlander van mijn zus rondjes te laten rennen in de bak. Nu moet ik meteen toegeven dat ik haar paarden niet zo eng vind en al helemaal niet als zij erbij is, maar het tekent eigenlijk mijn leven op dit moment.

Ik ben een beetje in een rondje aan het rennen, word gek van de wereld. Van een supermarkt met veel te veel keuzes., van de vliegtuigen die over komen, van de vele auto’s die ik tegen kom als ik een rondje fiets. Van opeens de zon die veel te fel is, van gillende kinderen, de geur van parfum….Van al mijn emoties die uit mijn potje lijken te druppelen nu het dekseltje er af is gedraaid, de wereld is even te snel, druk en hard. Elke keer nam ik mij dingen voor en rende ik eigenlijk het rondje weer terug naar hoe het was. Nu heb ik de laatste maanden wat kleine veranderingen stap voor stap doorgevoerd en zo kijk ik weer wat bewuster naar mijzelf en mijn omgeving. Probeer ik de onzichtbare sociale druk wat van mij af te schudden en neem ik heerlijk echt tijd om dingen te doen die mij blij maken.

Zo maakte ik deze keuzes de laatste tijd en eigenlijk lukt het ook allemaal wel erg goed!

 • Ik wil enkel nog bewuste en duurzame kleding kopen
  ja die zijn duur… maar zo wil ik enkel nog kledingstukken in mijn kast die fijn aanvoelen en lang mee gaan. Daarnaast zijn deze natuurlijk ook beter voor onze aarde.
 • Wil weer vegetarisch en veganistisch koken in huis.
  buitenhuis zie ik wel wat de wereld heeft en leg ik mijzelf geen regels op, maar in huis wil ik weer veel groentes, fruit, noten, granen en zo min mogelijk vlees en zuivel.
 • Enkel nog spullen bewaren die ik nodig heb of mij gelukkig maken.
  Misschien denk je dat ons huis leeg is, maar ook wij hebben genoeg spullen in huis die niet nodig zijn en zo enkel energie kosten. Plus sommige dingen die mij juist blij maken zoals veel planten zijn er nog te weinig.
 • Meer muziek of naar een podcast luisteren. Veel minder bewegende beelden.
  Bewegende beelden brengen laatste tijd veel hoofdpijn en zijn erg vermoeiend, dus 100% een keuze is het niet. Maar ik merk dat dochterlief ook veel gezelliger is zonder beeldscherm dan met. Ps ze mag altijd na het eten even 2 filmpjes kijken van Nijntje, kikker of een ander tekenfilmpje om zo haar dit toch mee te geven.

Door deze veranderingen is het allemaal wat rustiger, het huis wordt wat beter ingedeeld, krijgt steeds meer planten en luisterde naar de mooiste verhalen via een podcast. Tikken de breipennen weer meer in huis en breide ik zo aan een mooi truitje voor mijn dochter die je hier kan zien groeien. Ik leef iets langzamer, iets meer in het nu en neem de tijd om simpele handelingen uit te voeren zoals een kopje thee zetten met losse theebladeren in een thee-ei.

Never be afraid of change. You may lose
something good, but you may gain
something even better.

No Comments

Leave a Reply

About Me


Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

Baby deals

×