Vegan Pancakes

maart 27, 2019 No Comments

Vegan Pancakes

maart 27, 2019 No Comments

Terwijl het zondag ochtend is, de zon langzaam de keuken binnen komt bak ik weer eens pancakes. Normaal maakte ik ze eigenlijk altijd nog met een eitje, maar nu ik steeds minder dierlijke producten gebruikt vond ik het wel een leuke uitdaging om lekkere pancakes te maken zonder ei. De melk had ik al jaren geleden vervangen met biologische ongezoete sojamelk en zo werd ook het ei uit het beslag gelaten.

Zonder iets te zeggen serveerde ik dit heerlijke stapeltje aan manlief met wat frambozecompote en voor ik het wist waren ze op.

Porties 10 stuks

Ingredi├źnten

  • 240 ml Sojamelk Bio ongezoet
  • 130 g Bloem
  • 8 g vanille suiker
  • 1 tl Baksoda
  • 1 tl Appelcider azijn
  • 2 el olie om te bakken

Bereiding

  1. Doe de bloem, sojamelk, vanille suiker in een kom en mix alles tot een glad beslag.

  2. Voeg de baksoda en appelcider azijn toe dit gaat even bruisen en mix nog even door.

  3. Warm een pan en bak schenk per pancake 1 kleine pollepel deeg in een pan. Bak ca. 2 min de ene kant en 1 a 2 min de andere kant.

Lekker met bijvoorbeeld frambozencompote

No Comments

Leave a Reply

About Me

About Me


Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

Baby deals

×