10 standaard dingen die wij niet hebben

maart 29, 2019 7 Comments

10 standaard dingen die wij niet hebben

maart 29, 2019 7 Comments

Terwijl mijn vriendin opeens om de keukenrol vraagt besef ik weer eens dat wij onbewust best wel wat dingen gewoon niet meer in huis hebben. Terwijl het voor ons zo normaal is verbaast het haar, hoe veeg ik dan mijn dochters handen en mond af?

Geen keukenrol

Terwijl ik rond kijk in mijn keuken zie ik eigenlijk niet waarvoor ik een keukenrol nodig zou hebben, twee of drie keer heb ik een rol gekocht en eigenlijk vond ik het maar nutteloos. Voor dochterlief gebruik ik simpel weg een washandje die in de keuken ligt. Voor ons wassen wij onze handen gewoon onder de kraan en als wij onze neus moeten snuiten pakken wij een stukje wc papier.

Dag paraffine kaarsen

Langzaam wilde ik geen paraffine meer in mijn huis hebben maar weer wat natuurlijkere producten. Zo hebben wij eigenlijk maar 1 kaars in huis en dat is deze op de foto. Een mooie bijenwas kaars die af en toe bij donkere dagen aangaat.

lucifers ipv aanstekers

Sinds dat wij geen gas meer in huis gebruiken zijn de aanstekers ook verdwenen, in plaats daarvan hebben wij nu voor de enkele kaar die aan gaat lucifers. Elke dag ben ik super blij dat ik elektrisch mag koken en stiekem vind ik het aansteken van een kaars met lucifers ook een fijnere beleving dan wanneer je een aansteker gebruikt.

Thee, water, koffie maar geen frisdrank

Vaak bij bezoek vraag ik wat iemand wil drinken, dan vragen ze vaak om frisdrank en dit hebben wij eigenlijk niet in huis. Sinds een maand heb ik één flesje ranja in huis voor de gasten en voornamelijk dan voor de oudere kinderen die dit blijkbaar graag drinken. Verder wordt er enkel water, thee en koffie geserveerd.

Toetjes na het eten

Grappig eigenlijk, maar blijkbaar is de Nederlandse pot op tafel met een toetje na het eten, wij hebben dat eigenlijk nooit en soms maak ik wel eens een toetje voor gasten. Maar niet altijd en in het begin was het super grappig, dan bleven de gasten met een lepel wachten op het volgende. De blikken die men trok als ik aangaf dat wij geen toetjes hebben was goud waard.

Geen dierlijk melk

Veel huishoudens drinken blijkbaar nog melk bij de lunch, drinken bij het eten doen wij hier zoizo niet, maar melk van de koe, geit of schaap wordt hier in huis niet gebruikt. Enkel de biologische ongezoete sojamelk is hier te vinden en soms wat amandelmelk.

Geen abonnementen op Spotify, Netflix, Storytell

Toen ik op het werk was en in de pauze ze het allemaal over Netflix hadden gaf ik aan dat wij dit helemaal niet hebben, eigenlijk hebben wij geen een abonnement behalve internet en manlief zijn sportschool… Missen doe ik het zeker niet, genoeg andere hobby’s om de tijd te besteden.

Geen radio, dvd speler, of digitaal kastje bij de tv

In de woonkamer staan een tv waarin het kaartje in de tv zit voor de zenders, onder de tv is leegte. Wij hebben niet zo’n box, geen dvd speler of andere extra apparaten om tv te kunnen kijken. Wij hebben twee speakers aan de muren hangen die met de pc gekoppeld zijn, hiermee luisteren wij heerlijk muziek en leuke inspirerende films kijken wij ook via de pc omdat de computer en pc gekoppeld zijn. Dus eigenlijk is de tv gewoon een hele grote monitor…

Waar zijn de luchtverfrissers?

Je ziet ze bij veel huishoudens wel staan, van die stokjes in een potje of andere luchtverfrissers, hier in huis zijn deze niet te vinden. Ik vind het altijd een beetje zonde van mijn geld en wij houden ook niet echt van luchtjes, iets wat je ook kan zien aan de wasmiddel die eigenlijk geurloos is en aan het feit dat wij geen parfum dragen.

Geen boekenkast

Behalve mijn kookboeken hebben wij geen boeken Dus dan heb je ook geen boekenkast nodig. Wij lezen via een e-reader en halen soms boeken bij de kringloop vandaan, die wij uiteindelijk weer terug brengen. Ook met tijdschriften lees ik ze en gaan ze naar vrienden, familie of de kringloop.


Wat gebruik jij nu niet in huis van dit lijstje?
Of heb je ze eigenlijk allemaal gewoon
in huis?

7 Comments

 • Amanda maart 29, 2019 at 8:05 am

  Haha alles al hebben we Netflix van me schoonzus.

  • Elisa maart 30, 2019 at 10:08 am

   😉 haha had niet anders verwacht. Hoorde trouwens dat Netflix ook steeds duurder word. Dat beloofd wat.

 • Michelle maart 29, 2019 at 8:23 pm

  Wat wij hebben van dit lijstje is melk, gewone kaarsen, netflix & Spotify, keukenrol en een gasaansteker. De aansteker vul ik telkens zelf bij, dit is zo’n lange aansteker die ideaal is voor diepe waxinelichthouders en kaarsen.

  Verder hebben wij ook geen abonnementen, ook geen frisdrank of sap ( behalve Dixap ) en ook geen regulier tv abonnement, Daar krijg ik altijd de meeste blikken en reacties over. Sorry, maar wij kijken geen ‘Heel holland bakt’ of andere ‘populaire’ programma’s, dus waarom zouden wij daar netjes iedere maand tientallen euro’s voor betalen. Op Netflix en via streaming kijken wij heel doelgericht onze favoriete series en films.

  • Elisa maart 30, 2019 at 10:06 am

   🙂 Je hebt dus wel een Netflix abonnement 😉 maar als je veel kaarsjes hebt is een aansteker ook wel weer fijn. Maar je hebt trouwens ook extra lange lucifers 😉 Ik wil nog af van mijn tv abonnement, maar hier is helaas nog geen goede aanbieder voor enkel internet. Maar het komt er aan nu manlief nog overtuigen 😉

   Wel heerlijk als je zo je eigen weg kan vinden toch met wat je wel en niet in huis wil halen.

 • Rachel maart 30, 2019 at 8:36 am

  Wauw wat een goed lijstje, wij hebben wel aanstekers, netflix , spotify (nu woon ik nog thuis) maar ik wil sowieso ook een kast met al mijn boeken, want mijn kast puilt hier uit! Verder hebben wij geen keukenrol, wij gebruiken vaak een vaatdoek die elke twee dagen met een wasje mee gaat. En zoals mijn ouders zeggen; Rachèl jij hebt al veel koeien in je leven leeggedronken. Momenteel niet meer, ik probeer meer water en thee te drinken. Maar vroeger dronk ik wel 3/4 glazen halfvolle melk op een dag.

  • Elisa maart 30, 2019 at 10:10 am

   Mijn voordeel is dat ik niet echt tegen melk kan, dus dat is eigenlijk helemaal geen moeite om niet in huis te hebben, wel karnemelk want ergens vond ik dat altijd wel erg lekker. Ik ben benieuwd hoe je lijstje gaat zijn als je straks op jezelf woont.

 • Saskia maart 31, 2019 at 2:37 pm

  Wat leuk om dit te lezen! Wij hebben wel veel van dit lijstje …

 • Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×