De peultjes groeien en de vogeltjes fluiten

maart 31, 2019 2 Comments

De peultjes groeien en de vogeltjes fluiten

maart 31, 2019 2 Comments

Terwijl de vogeltjes fluiten, de zon de slaapkamer binnen schijnt voelt het als een echte zomerse dag. De temperaturen in de tuin zijn heerlijk en in een shirt en kort broekje lig ik in de stoel. Mijn dochter wil de hele dag buiten spelen en wanneer het bedtijd is wordt ze boos dat ze naar binnen moet. Ze is een echt buitenmeisje en speelt het liefst de hele dag in het zand, rent heerlijk met een bal rond en hangt lekker in de tuinstoel.

Maar niet alleen zij geniet van het buiten zijn, ook wij en natuurlijk de kat. De temperaturen voelen opeens tien graden hoger en de tuin bloeit op. De eerste plantjes groeien en groeien zoals de reuze radijsjes, peultjes en  mini krop sla.

Binnen staan de tomaten en basilicum al in potjes, ik denk na wat ik nog meer in de tuin wil laten groeien en mijn meisje wil als maar mee helpen in de tuin. Niet heel handig want ze trekt steeds de bordjes er uit waardoor ik naast de bordjes nu ook op papier heb staan wat ik in welk vak heb geplant.

Onze tuin is nog verre van af, het middenvak is een kale zandvlakte waar manlief nu opeens gras wilde en het laatste vak moet nog leeg gemaakt worden. Daar ligt nog een stuk of 7 zakken grint die weg geschept moet worden. Tja en dan moeten al die zakken grint ook nog eens weg gebracht worden. Maar als dit is gebeurt is het begin wel klaar. Dan mag ik opzoek naar een rabarberplant, frambozen, blauwe bessen en een vlinderstruik.

Oh ik heb er nu al zin in, maar eerst genieten wij maar even van de zon en de eerste groeiende kleine plantjes.

2 Comments

 • Michelle maart 31, 2019 at 6:40 pm

  Heerlijk he, die eerste echte lente dagen!

  • Elisa april 1, 2019 at 8:46 am

   Zeker heerlijk, en er mogen er nog vele volgen. Mits het niet te lang droog blijft natuurlijk 🙂

  Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×