Waarom ik Instagram wel/niet leuk vind

april 12, 2019 2 Comments

Waarom ik Instagram wel/niet leuk vind

april 12, 2019 2 Comments

Terwijl ik loop door de duinen word mijn hoofd leger en leger, maken de standaard gedachtes en stemmetjes in mijn hoofd plaats voor puzzelstukjes die in elkaar lijken te vallen. Sinds ik meer probeer naar mijn gevoelens en behoeftes te luisteren pas ik het leven een klein beetje aan. Zo langzaam ook mijn telefoongebruik, want hoe graag ik het liefst dat ding in de kast leg als ik thuis kom… In werkelijkheid zit ik toch nog altijd veel achter het schermpje.

Scrollend langs de prachtigste foto’s op Instagram, de mooiste breiwerkjes die bij mensen uit hun handen lijken te vliegen. De prachtigste borduurwerken en de mooiste interieur foto’s, al heb ik met die laatste foto’s niet zoveel. Zit ik net heerlijk in de tuin met mijn beetjes om hoog komt er zo’n stemmetje omhoog die zegt “oh dit is wel leuk om even een foto van te maken voor je story op Instagram.”

Voor ik het weet ben ik weer een half uur verder met een foto maken, maar vooral met het bekijken van jullie mooie foto’s. Terwijl ik mijn foto’s deel ben ik super tevreden, de eerlijkheid is te zien en wanneer ik dan bij een ander kijk vraag ik mij soms af waarom die wel zoveel volgers heeft en ik niet. Onbewust vergelijk ik mijzelf met andere online die ook enkel maar een klein stukje van hun leven laten zien. Super slecht vergelijkingsmateriaal dus, maar toch doe ik dat… Ergens zijn de hartjes die men een foto geeft belangrijk net als de volgers. Cijfers die het minst belangrijk zijn en toch alles onbewust zo beïnvloeden.

Terwijl ik het heerlijk vind om al die prachtige handwerksters te zien die je anders niet vind, vind ik het soms ook ergens ergerlijk als ik iemand iets zie doen waar ik mijzelf dan niks bij kan voorstellen. Ik zie enkel maar een foto en toch vormt zich een mening over het gene wat ik te zien krijg. Toen ik dit allemaal zo voelde, ervoer de positieve en negatieve naast elkaar. Het positieve van de prachtige ontwerpers vinden van het breien en het negatieve van de stiekeme sociale druk die ik voel verwijderde ik de app weer van mijn telefoon.

Ik besloot dat ik mijn schermtijd weer wat moest inkorten, de foto’s delen en bekijken kon ik ook op de laptop. Zo kan ik ook geen story’s delen en valt er een kleine druk om altijd maar foto’s hiervoor te maken eraf. Ik moet mij proberen los te maken van de simpele verslaving die Instagram heet, want net als velen kon ik er soms minuten lang onbewust zitten scrollen…

Hoe ervaar jij Instagram?

2 Comments

 • Tineke april 12, 2019 at 10:59 am

  Ik vind instagram erg leuk en ben er veel tijd aan kwijt. Maar ik vind het vooral erg jammer dat de nieuwste foto`s niet gewoon als eerste worden getoond, gewoon zoals het hoort.

 • Michelle april 14, 2019 at 7:24 pm

  Ik blijf Instagram geweldig vinden, maar het kan soms ook even overweldigend zijn. De meest mooie en perfecte foto’s komen voorbij. Dit moet je inderdaad wel met een korrel zout nemen anders is ons eigen leven nooit mooi genoeg. Maar Instagram is ook handig als je even niks te doen hebt en met dit laatste ben ik het wel met je eens, het moet geen door-scroll-half uurtje worden.

 • Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×