Minimaliseren in de badkamer

april 16, 2019 2 Comments

Minimaliseren in de badkamer

april 16, 2019 2 Comments

Terwijl ik een jaar geleden nog enkel misschien een houten tandenborstel had is er inmiddels wel iets meer veranderd in de badkamer. De laatste dagen was ik de manden aan het uitzoeken, werd de kast leger en leger en viel mij op dat door de tijd heen de producten al fijner en natuurlijker zijn geworden. Ik maakte ook wat ingrijpende keuzes en geniet nu elke dag van mijn houten tandenborstel en smeerbare deodorant.

Daar sta ik dan, een klein potje in mijn handen als deodorant. Geen spuitbussen meer of vloeibare smeermiddel voor onder mijn oksels… Maar een vette deodorant die plantaardig is en zalig ruikt. Terwijl ik hem uittest merk ik al gouw dat het heel goed werkt tot die dag dat ik mijn oksels weer eens schoor omdat de lente eraan komt. Zo leerde ik al snel dat als ik natuurlijk wil smeren ik ook mijn lichaam zijn werk moet laten doen en zo kwam ik in gesprek met manlief. Want wat vond hij ervan als ik enkel nog mijn benen zou gaan scheren? Ik vond het nog al een keuze omdat ik gek genoeg toch de mening van mijn omgeving aantrok, want soms lijkt haar wel een taboe.

Nu heb ik een hele makkelijke man wat dat betreft en zo kon ik de wegwerpscheermesjes eigenlijk ook zo uit huis laten verdwijnen. Kocht ik een trimmer om alles wel een beetje bij te houden en ging ik langzaam opzoek voor smeerbare deodorant in grotere verpakking of om het zelf te gaan maken. Nog even uitzoeken en zo ontstaat er weer een fijne nieuwe zoektocht naar mooie fijne producten.

Net als een fijne juiste shampoo die ik nog moet vinden, het liefst hervulbare flessen omdat een shampoobar nog niet een optie is in huis. Zo staan er nu twee flesjes die ik afwissel omdat de Daily organic shampoo na een tijdje niet meer bij mij werkt en bij manlief al helemaal niet. Gebruik ik fijne dikke lippenbalsem van bijenwas en nog fijnere tandpasta.

Voor de maandelijkse ellende die ik misschien twee a drie keer per  jaar heb gebruik ik sinds kort de organicup iets wat wennen is maar veel fijner dan een tampon en zo verdwijnen alle maatverbanden ook zo uit de kast. Staat er enkel nog wat aspirinen voor als we echt ziek zijn, wat zonnebrandcrème en wat blokjes zeep als voorraad.

Het is voor vele misschien een beetje gek, aangezien ik merk in mijn omgeving dat het feit van geen make-up dragen soms nog al gek gevonden word. Maar ook weinig voorraad of juist verschillende shampoos, deodoranten of andere producten om af te wisselen. Nee als ik een fijn product vind die werkt blijf ik daarbij tot ik misschien iets vind wat minder afval produceert of toch makkelijker lijkt te zijn.

Wat gebruik jij en waar let jij op?

 

2 Comments

 • Maria april 16, 2019 at 12:35 pm

  Interessant. Hier best nog wel aan het zoeken. Zeep ben ik helemaal om en vind ik douchegels gewoon stinken, we gebruiken aleppozeep.
  Tandpasta van weleda, hadden voor de kinderen de kindervariant, maar nu ze zoveel gaatjes (zelfs gaten en ontstekingen) zijn we toch weer terug op regulier met fluoride. Die gaatjes zijn ook heel belastend en heftig voor de kinderen.
  Shampoo nog op huismerk van kr…vat. we hebben een erg gevoelige hoofdhuid. En nog geen gevonden die werkt bij ons.
  En de natuurlijke deostick die ik had, werkte niet bij mij. Schaamde me echt voor mn geur! Vind het toch wel een investering, vooral als het niet werkt..

 • Geke april 18, 2019 at 11:19 am

  Ik vind het best moeilijk om minder dingen in de badkamer te hebben / gebruiken. Wel gebruik ik net zoals Maria aleppozeep, af en toe afgewisseld met een flesje douchegel van de Bodyshop (vind die fruitgeurtjes zo lekker). Make-up heb ik enkel een mascara, lipgloss en wat bb crème, en twee nagellakjes. Gebruik al wel herbruikbare wattenschijfjes.
  Maar voor mijn gezicht is het lastig. Heb een erg vette huid met snel acné, ook wat door de B12 injecties. Geen melk gebruiken helpt wel wat maar genoeg is dat niet. Was wel tevreden over de teatreelijn van Bodyshop dus denk als mijn antibioticakuur (voorgeschreven door de dermatologe) ik die weer ga gebruiken.
  Deo heb ik ook echt nodig, helaas. Maar ‘t moet wat hygiënisch blijven ook ;)…
  Ook tanden poetsen doe ik elektrisch. Anders zijn ze nooit goed gepoetst en de gevolgen merk ik snel.
  Dus ik ben wat zoekende, waar het kan wat minder. Heb een stuk meer dan jou, maar allicht minder dan weer andere dames 🙂

 • Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×