Een hoop planten en twee bakken verder.

mei 1, 2019 2 Comments

Een hoop planten en twee bakken verder.

mei 1, 2019 2 Comments

Het is al weer 1 mei en zo zijn wij al weer een paar weken  bezig geweest met de tuin, het grint waren wij al vanaf januari aan het weg scheppen. Zakken vol grint moest er uit de vakken worden weg gehaald om de tuin groener te maken dan ooit. Het eerste plan was dat er drie bakken kwamen in de tuin, maar na dat manlief al een paar keer begon over gras werd dit gewijzigd naar twee bakken van 3 meter bij 1,5.

De eerste bak was al op tijd klaar voor de groentes, zo staan er nu al peultjes, wortelen, radijzen, bietjes, palmkool, pastinaak en drie soorten sla. Kon ik de eerste radijzen oogsten en woog ik ze zoals vanouds om weer bij te houden hoeveel ik uit de tuin haal. Ik vind het leuk om bij te houden hoeveel kilo’s ik uit eigen tuin kan halen, zo kan ik door de jaren heen zien of mijn groene vingers groeien.

Na nog meer grint scheppen was vorige week de 2e bak klaar, vulde ik deze met aarden op en maakte ik gisteren een plan voor deze bak. Welke planten zouden mooi bij elkaar staan, wanneer bloeit wat en hoe groot worden ze. Ik wilde bloemen voor de bijen, vlinders en niks mocht giftig zijn vanwege onze dochter. Zo ging ik gister de planten halen die ik in deze bak wilde zetten, het was even zoeken maar eenmaal thuis had ik alle planten en stond ik gisteren de laatste bak te beplanten met de volgende planten:

 • Ijzerhard
 • gele kamille
 • kattenkruid
 • ooievaarsbek
 • Witte zonnehoed
 • Salie
 • Vlinderstruik wit

Alle planten hebben meer dan genoeg ruimte om te groeien en in de loop van de tijd zullen wij zien of er nog wat bij komt of dat deze planten groot genoeg worden om de bak op te vullen met de mooiste bloemen en bladeren. Nu staan er enkel nog twee verhoogde bakken voor op het terras op de planning, één voor bamboe en één voor frambozen. Misschien komt er aan de schutting nog lange bakken met aardbeien?

De tuin wordt steeds groener, voor de ramen staan  de klim courgette en klim komkommer al te groeien en buiten worden de boontjes gezaaid. Nu alles bijna klaar is ben ik zo benieuwd hoe het er straks in augustus uit ziet. Hoe groen zal het zijn? Zullen er vlinders, hummels en bijen vliegen?

2 Comments

 • Anne mei 2, 2019 at 6:16 am

  Ah, wat ziet dat er gezellig uit zeg!

 • Michelle mei 7, 2019 at 7:01 pm

  wat een mooi begin! Ben erg benieuwd hoe je bakken er over een tijdje uitzien..

 • Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×