Parelcouscous met Pompoen [vegan]

mei 17, 2019 1 Comment

Parelcouscous met Pompoen [vegan]

mei 17, 2019 1 Comment

Een week lang maakte het mij eigenlijk niet zo uit wat er op mijn bord lag, vlees, vis, vegetarisch of veganistisch… Als het maar niet lang duurde want trek had ik toch niet echt. Dus toen ik mijzelf een prachtig bord cadeau deed om uit te eten kreeg ik ook meteen weer zin om te fotograferen en dus lekkere gerechten te delen.

Zo had ik al een lange tijd geleden parelcouscous gekocht, ik deed er maar niks mee en toen ik geen zin had om boodschappen te doen maakte ik een stoofpotje met pompoen en kikkererwten. Super simpel maar erg lekker en gezond.

Ingredi├źnten

  • 1 st flespompoen
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 tl kaneel
  • 350 gr kikkererwten uit pot
  • 150 g parelcouscous
  • 2 el olijfolie om te bakken
  • 4 st gedroogde abrikozen

Topping

  • 2 el sesamzaad
  • 2 handjes amandelen

Bereiding

  1. Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snij in gelijke stukken van ca 1 cm.

  2. Verwarm de olie in een hapjes pan en pel ondertussen de ui. Snij deze in halve ringen en pers de knoflook. Fruit ze ca. 2 a 3 min.

  3. Snij de abrikozen in kleine stukjes en voeg deze samen met de kruiden en pompoen toe. Bak nog 5 min samen.

  4. Voeg 750 ml water toe en breng aan de kook. Kook dit ca 25 minuten zachtjes tot de pompoen zacht is.

  5. Bereid intussen de couscous volgens de instructies op de verpakking.

  6. Voeg de kikkererwten de laatste 10 minuten toe en stoof ze nog mee.

  7. Verdeel alles over de borden en voeg als laatst de toppings toe.

Bon Appetit

1 Comment

  • Marlous mei 19, 2019 at 9:24 pm

    Oh yum, dit ziet er heel goed uit!

  • Leave a Reply

    About Me


    Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

    Baby deals

    ×