Update the small green garden

mei 21, 2019 1 Comment

Update the small green garden

mei 21, 2019 1 Comment

Eind februari begon het, mijn weg om onze tuin van het nieuwe huis groener te maken. Het vele grint verwijderen, bakken bouwen en vooral planten uitzoeken en planten. Vandaag kan ik wel zeggen dat het is gelukt, zeker voor mijn gevoel nog niet groen genoeg! Maar al de helft groener dan het was toen wij het kochten.

De moestuinbak begint zichzelf te vullen met sla, radijzen, peultjes, bonen, paksoi en nog veel meer. Sinds deze week zijn er ook echt bloemen te zien en zijn de peultjes al ruim over de helft qua hoogte van de schutting. Steken er bladeren over de bak en begint de courgette en komkommer langzaam te groeien en hopelijk vormen zij straks een wand van groen tegen de schutting.

Aan de andere kant staan nu vooral kleine plantjes, over een paar maanden is hopelijk de vlinderstruik heel veel gegroeid en zijn er nog meer bloemen te zien. In het midden van de tuin groeit gras, van een afstandje lijkt het al best een mooie mat maar als je dichterbij komt zijn er nog behoorlijk veel kale plekken.

Als laatst voor dit jaar ga ik nog drie mooie bakken halen voor wat tomatenplanten die ik op het terras kan zetten. De eerste hommels, vlinders en vogeltjes zijn al gezien in de tuin. Vele lieveheersbeestjes lopen rond en net als mieren en andere insecten.

De waterton moet nog even wachten en oh wat ben ik benieuwd hoe dit alles in augustus er uit gaat zien. Zullen er dan veel bloemen zijn? Eten wij dan ook echt uit de tuin of zal het te warm zijn in de tuin. Komen er nog meer vlinders? Vogeltjes? Of andere dieren. De tijd zal het leren, voor nu geniet ik al van elke bloem, vlinder en lieveheersbeestje die ik tegenkom!

1 Comment

 • Michelle mei 27, 2019 at 6:59 pm

  Uit ervaring kan ik nu zeggen dat een mooi grasmatje tijd kost. Wij moesten natuurlijk het gras ‘redden’ van de vorige bewoners, maar nog steeds is het niet helemaal perfect. Hoeft van mij overigens ook niet want er wordt veelvuldig met fietsjes over heen gereden 😉 Wat een verschil jullie tuin al, zoveel groen al. En zal alleen maar meer worden!

 • Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×