Chai havermoutpap [vegan]

mei 23, 2019 No Comments

Chai havermoutpap [vegan]

mei 23, 2019 No Comments

Terwijl ik langzaam de zin weer terug komt om echt te luisteren naar mijn lichaam wat zij nodig heeft, het fruit weer in onze fruitmand ligt om te pakken wanneer je er zin in hebt besloot ik ook eens een iets andere lunch te maken dan normaal. De verlangen naar meer diervrij te eten groeit en hiermee ook het verlangen om wat minder sojaproducten te gebruiken. Zo ontdekte ik havermelk en hoe makkelijk dit zelf te maken is!

Bedacht ik dat havermoutpap veel lekkerder kon zijn dan simpel melk en havermout. Zo maakte ik Chai havermoutpap en at ik dit heerlijk als lunch. Het is zo makkelijk dat echt iedereen het wel kan maken, dus wil je een keer wat anders dan brood of simpele pap. Probeer dan eens havermout met wat lekkere kruiden!

Porties 2 personen

Ingredi├źnten

 • 500 ml havermelk
 • 50 g havermout
 • 1 st kaneelstokje
 • 1 tl vanillepoeder
 • 1 st steranijs
 • 1 tl kardemompoeder

Topping

 • 3 handen aardbeien in vieren
 • 2 tl Kokossuiker

Bereiding

 1. Voeg de havermelk toe aan een steelpan samen met de kruiden en breng aan de kook.

 2. Voeg dan de havermout toe en laat 10 minuten koken, roer regelmatig door.

 3. Haal de steranijs en kaneelstokje uit de havermoutpap en schep dit in twee kommen. Verdeel de topping over de havermout.

No Comments

Leave a Reply

About Me


Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

Baby deals

×