Maak je eigen Deodorant

mei 25, 2019 4 Comments

Maak je eigen Deodorant

mei 25, 2019 4 Comments

Een tijdje geleden schreef ik blij over onze veranderingen in de badkamer, ik gebruikte inmiddels nog maar een paar producten en eigenlijk was bijna alles wel natuurlijk. Na dat ik deze blog vrolijk schreef ontdekte ik dat de deodorant die ik gebruikte niet geschrikt was voor mij na een allergische reactie. Waar het precies door kwam weet ik niet, maar zo groeide de wens nog verder om zelf eens deodorant te maken. Het is immers super makkelijk en zo weet je helemaal wat je op jouw lichaam smeert.

Zo ging ik opzoek naar een geurige olie om toe te voegen aan de deodorant, want een lichte geur aan je deodorant vind ik altijd wel fijn. Daarna zocht ik in mijn kast naar een glazen potje om het mengsel in te gaan bewaren. De rest van de ingrediënten heb ik eigenlijk standaard in huis en zo stond ik opeens in de keuken even snel dit papje te maken.

Het fijne van deze deodorant vind ik dat wanneer je het onder je oksel smeert het direct smelt, waar de andere smeerbare deodorant juist hard bleef en dus lastig smeerde is dit heel mooi te smeren en trekt het ook meteen mooi in. Ook heb ik geen allergische reactie gehad tot nu toe en dat is wel het fijnste.

Ingrediënten

 • 4 el mazaina
 • 4 el Baking soda
 • 6 el kokosolie
 • 5 a 10 druppels etherische olie

Bereiding

 1. Doe heet water in een schaaltje en zet daarin een leeg glas. Doe hierin de kokosolie en laat het helemaal smelten.

 2. Doe in een schaaltje de maizena en baking soda en roer even door.

 3. Voeg aan het schaaltje de gesmolten kokosolie toe en roer alles tot een glad mengsel.

 4. Voeg 5 a 10 druppels etherische olie toe en roer alles goed door.

 5. Doe het mengsel in een schaaltje en laat uitharden en het is klaar voor gebruik.

Heb jij wel eens je eigen deodorant gemaakt?

4 Comments

 • Sjoerdje mei 25, 2019 at 6:19 am

  Niet zelf gemaakt maar ik gebruik het wel.

 • Citlali mei 25, 2019 at 1:11 pm

  Ik heb ooit wel zo een soort deo gemaakt, maar vond het nooit echt prettig werken. Ik gebruik nu een vaste deo van de lush (aromaco) en die vind ik echt geweldig. Geen verpakking, werkt goed en ruikt heerlijk. Heb enkele weken toch weer zo een recept gemaakt, scheelt toch wat geld en vind het fijn om simpele producten te gebruiken. Moet em nog testen, want ik blijf toch die van de lush pakken elke ochtend.

 • Michelle mei 27, 2019 at 6:56 pm

  Hetzelfde recept heb ik denk ik zo’n twee a drie jaar geleden gemaakt. Maar voor mij was het toen niet sterk genoeg in de warme maanden helaas. Na de zomer periode ben ik eigenlijk altijd op mijn vaste merken ( dr. Organic) gebleven. Laatst heb ik mijn oksel huid helemaal beschadigd met mijn nieuwe probeersel van Ben & Anna deo, dus ik ben weer ff uitgeprobeerd haha. Maar zelf maken blijft het fijnste (mits het goed werkt)

 • Esther mei 28, 2019 at 6:14 pm

  Ik heb dit ook een tijdje gemaakt maar helaas krijg ik er rode bultjes van. Met minder banking soda geprobeerd maar ook dan rode bultjes. Zonder is het niet sterk genoeg voor mij helaas. Maar fijn dat het je goed bevalt!

 • Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×