Naar de duurzame breidagen

mei 28, 2019 1 Comment

Naar de duurzame breidagen

mei 28, 2019 1 Comment

Terwijl de laatste paar weken erg lastig waren, ik vele vragenlijsten en onderzoeken heb mogen ondergaan keek ik echt even uit naar deze dag. Even alles los te laten en op naar de breidagen in Amsterdam. Deze beurs stond in het teken van duurzaamheid en laat dat nu net het onderwerp zijn dat voor mij heel belangrijk is. Zo stapte ik al om acht uur op de fiets om richting de trein te gaan, het was al weer even geleden dat ik er echt zo op uit was en ik had er dan ook zin in maar ook angst voor. Het was immers een beurs waar veel mensen zouden zijn en dat is niet helemaal mijn sterkste punt…

Het werd een heel dagje van duurzaamheid, van de fiets naar de trein, de trein naar de veerpont en dan de bene wagen naar de Kramhouthal in Amsterdam. En oh wat is dat een prachtig gebouw, ik vond het direct jammer dat ik mijn camera niet mee had genomen, het was zo’n fotogeniek gebouw.

Aangekomen bij de beurs keek ik en mijn vriendin elkaar aan, “is dit het…” zei de wij tegelijk. De angst voor veel mensen was direct weg, een echt dagje uit was ook vervlogen want de beurs was stukke kleiner dan wij hadden bedacht. Er stonden 65 kleine kraampjes waarvan maar 24 duurzaam waren en verder was veel wel het zelfde. Wij liepen rustig langs de kraampjes, toch keek ik mijn ogen zeker uit en vond deze prachtige wol en markers.

De duurzame zaakjes waren direct te herkennen aan de zachtere kleuren, fijnere garen en de rustigere uitstraling. Terwijl ik voor twee projecten wol ging zoeken kwam ik met deze wol thuis, ik kocht het bij Cross & Woods en tot mijn verbazing zaten zij gewoon in Den Haag en als deze wol breid zoals ik denk dan zal het zeker niet de enige wol zijn die ik bij hun kocht.

Terwijl wij tegen de lunch richting de trein terug liepen vonden wij het toch een leuke ervaring. Ik snapte enkel oprecht niet dat er op de breidagen haakpakketen en andere producten werden verkocht die totaal niet met breien te maken had. Ook vond ik het eigenlijk wel heel erg jammer dat maar zo’n klein deel van de beurs dan ook echt duurzaam was waardoor wij de tien euro entree wel een beetje te veel voor het goede vonden.

Maar ik ontdekte gelukkig fijne wol, een fijn zaakje en deed nieuwe ideeën op om te breien. Maar het aller belangrijkste was dat wij een gezellig dagje samen hadden en veel hebben kunnen lachen!

 

1 Comment

 • Michelle juni 5, 2019 at 8:11 pm

  Soms is de ervaring belangrijker dan de entree prijzen, maar jeetje 10 euro is inderdaad nogal wat! Gelukkig heb je er mooie wol aan over gehouden.

 • Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×