Een maand niks kopen

juni 1, 2019 2 Comments

Een maand niks kopen

juni 1, 2019 2 Comments

Het is vandaag al weer juni en zo zijn wij al weer op de helft aangekomen van het jaar, een tijdje geleden dacht ik na over een project te starten om 30 dagen iets niet of wel te doen. Zoals geen geld uitgeven, elke dag mediteren, maand echt geen dierlijke producten eten en nog meer ideeën spookte door mijn hoofd. Maar of dit een goed idee is om dit nu ook allemaal te gaan doen is de vraag, al vond ik een maand geen geld uitgeven aan andere dingen behalve ons eten wel een goed idee.

Afgelopen jaar heb ik dit ook één maand geprobeerd maar dit lukte toen niet echt, zo een nieuwe poging in de maand juni! Een maand lang geen dingen kopen behalve onze boodschappen en één tank benzine! Want zonder die tank benzine kom ik niet op mijn werk om zes uur, wat nog altijd veel te vroeg is.

Ik merkte namelijk dat ik de laatste tijd weer makkelijker was geworden, zo nam ik paar keer boekjes mee voor dochterlief of kocht ik een paar haarbanden die ik natuurlijk helemaal eigenlijk niet nodig had. Of kwamen er weer tijdschriften in huis en andere dingen… Daarom weer eens terug naar de basis, even bewust worden van alle centjes die het huis uit gaan en vooral weer lekker verder sparen!

Op naar een maand niks kopen, zal het deze maand beter gaan dan vorig jaar?
Ik ga er vanuit van wel, let’s go!

Koop jij wel eens een maand helemaal niks behalve eten?

2 Comments

 • Michelle juni 5, 2019 at 8:09 pm

  Ik zou het niet kunnen haha. Er is altijd wel iets wat ´nodig´ is. Een middagje terras met een vriendin, een bosje bloemen, wat lekkers voor de hond, een visje voor het Aquarium, een nieuwe douchegel. Allemaal geen schokkende grote uitgaves gelukkig. Succes met je no buy!

 • Dorothé juni 10, 2019 at 8:14 pm

  Ik vind het knap! Inspirerend ook. Dank voor je leuke blog! Met een peuter, een dreumes en een nieuwe zwangerschap zitten we hier wel in een andere fase/situatie, maar zoeken naar ‘genoeg’, ‘duurzaam’ en ‘minimalisme’ komt bij ons ook zeker terug. Op dit moment probeer ik veel via marktplaats te verkopen. Al het overbodige weg, ruimte voor nieuwe dingen, passend bij een nieuwe fase 😉

 • Leave a Reply

  About Me


  Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

  Baby deals

  ×