De bladeren ritselen en de regen valt.

juli 10, 2019 No Comments

De bladeren ritselen en de regen valt.

juli 10, 2019 No Comments

Zachtjes hoor ik de regen op de bladeren vallen, de schuifdeur staat open en de wind laat de bladen ritselen. Wij leven in een wereld vol geluiden, gedreven door het meer, beter en groter. Terwijl wij hier maar tijdelijk zijn verbruiken wij de aarde, verloren wij in korte tijd het contact met de natuur en verloren wij het respect. Begonnen wij ons te zien als superieur, alsof wij de natuur wel konden sturen en nu langzaam kun je zien dat dit niet het geval is.

Tussen de regendruppels hoor ik het gezoem, de hommels, vliegen, libellen en andere insecten genieten van alle mooie bloemen in de tuin. Zij zorgen er voor dat mijn courgettes groeien, dat ik een komkommer kon oogsten dit jaar en nog veel meer andere groentes. De regen laat de wereld er weer groener uit zien en opeens staat alles weer recht overeind gericht naar de hemel. Blij met elke regendruppel die de aarden weer raakt.

Ik doe de schuifdeur nog iets verder open, stap de regen in op mijn blote voeten met mijn thee in de hand. Ik kijk naar alle bloemen, naar de groentes en de vele insecten. Ik voel de regen op mijn huid en vraag mij opeens af waar wij mensen de connectie met de natuur zijn verloren. Hoe kunnen wij denken dat wij meer zijn dan de andere dieren, hoe kunnen wij de wereld zo verwaarlozen en leeg slurpen?

Mijn haren worden langzaam nat en ik geniet even van de stilte, tot er weer een vliegtuig over komt vliegen. Een sirene langs gaat en het verkeer weer drukker word. Dan geraak ik terug in het stadse leven waar de natuur soms onzichtbaar lijkt en je goed moet zoeken voor de schoonheid.

No Comments

Leave a Reply

About Me

About Me


Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

Zomerlezen juni 2019

×