Eenvoudige ideeën om een langzamer en eenvoudiger leven te leiden

juli 12, 2019 No Comments

Eenvoudige ideeën om een langzamer en eenvoudiger leven te leiden

juli 12, 2019 No Comments
Sta iets eerder op

Er is niks rustiger dan de dag beginnen voor de wereld ontwaakt. Wanneer het huis nog stil is en de wereld in diepe rust is hangt er een sfeer in huis. Een sfeer je laat ontspannen, rust geeft en laat genieten van het moment. Terwijl mijn wekker op een werkdag rond half vijf gaat kan ik hem ook een half uur later laten afgaan, maar wanneer ik deze extra tijd neem voel ik mij meer ontstpannen. Er is tijd om rustig een ontbijt te maken, misschien een ochtend yoga sessie voor het werk en even rustig zitten op de bank luisterend naar een Podcast of simpel genieten van de stilte.

Laat de liefde groeien voor zelfgemaakte lekkernijen

Terwijl wij nu richting de supermarkt kunnen gaan en echt alles kunnen kopen wat je maar bedenkt is het maken van een lekkernij ook iets moois. Of het nu een brood, koekjes, salade of het avondeten is, door de tijd te nemen om in de keuken te staan ontwikkel je een nieuwe manier van beleving. Wanneer ik zelf koekjes maak, de energie heb gegeven om te kneden, vormen en natuurlijk de verassing hoe ze uit de oven komen. Hoe ze smaken zorgt er tegelijk ook voor dat ik met meer smaak en liefde deze koekjes eet.

Met aandacht in de keuken iets lekkers maken voor de gasten die komen gaan, de tijd nemen om nieuwe recepten te proberen. Jezelf te ontwikkelen en anderen te verassen laat je toch meer bewust zijn van het moment. Niet even snel een pak koekjes open trekken, maar simpel met je handen in het deeg en ze zelf te maken.

Haal de natuur in huis

Ik bedoel nu niet alle vliegen, mieren of andere insecten die je in huis moet halen. Geen huis vol katten, honden of andere dieren… Nee ik bedoel planten, mooie groene lucht zuiverende planten. Of een prachtig veldboeket die je heerlijk hebt geplukt tijdens een wandeling. Wanneer je planten in huis haalt creëer je een soort rust in huis, elke week verzorg je de planten en je voelt de voldoening wanneer zij het goed doen.

Planten groeien ook nog eens niet snel, door hun traagheid ga je een beetje mee in deze rust. Wij hebben inmiddels op elke kamer van het huis één of meerdere planten staan en als het aan mij ligt wordt het een beetje bosachtig en heerlijk groen in huis.

Start een trage hobby

Een trage hobby zonder al te veel prikkels kan zo rustgevend zijn, vooral als je een hobby uitzoekt die je echt overal kan doen. Buiten in het park, in een volle wachtkamer of simpel thuis heerlijk op de bank. De trage hobby kan je afsluiten van je omgeving, de rust geven van de herhalende handeling of je mee voeren zoals bij een boek. Nu is mijn trage hobby breien en borduren, de rust die elk kruisje geeft is ongekend. Langzaam zie je iets groeien door jouw handen en het zorgt er voor dat de wereld stiller wordt.

Wandel meer

Wandelen door de natuur is het fijnste wat er is, voel elke stap die je zet, kijk goed om je heen en neem alles in je op. Wanneer je niet in de natuur kunt wandelen maar in de stad leeft, zoek tijdens de wandeling de kleine tekenen van de natuur op. Er is veel meer dan je denkt, de prachtige bloemen bij mensen in de tuin, een vogeltje die vrolijk rond hupst en door dat het wandelen nu eenmaal niet zo snel is kom je niet kilometers ver, maar heb je heerlijk de tijd om te ervaren, ontdekken en te zien.


Hoe omarm jij het simpele rustige leven?


 

No Comments

Leave a Reply

About Me

About Me


Welkom bij Our house of modesty, een blog over onze weg naar een sober, simpel leven in de stad. Samen met onze dochter. Read More

Zomerlezen juni 2019

×